vineri, 19 aprilie, 2024

IN 2018, LA MODA, VA FI BARCA SAU MATURA ZBURĂTOARE LA BARLAD!

Distribuie:

Publicat:

Avem buget ! Acesta  este postat pe site-ul Primariei Barlad pentru a fi consultat si este in dezbatere publica. Pana aici lucrurile arată frumos numai ca fata de 2017 la capitolul “ punguta publica” acesta este mai sărac, cu vreo 30 la suta. Ce înseamnă acest lucru? O cheltuire eficientă a banului public? O încercare a autoritatii locale de a compensa aceste minusuri? Nici pomeneala,vor fi făcuți aceeași pași si vom avea  acelas deja-vu in ceea ce priveste scuzele si nicidecum realizările.

Mai putine străzi asfaltate ( nu ca in 2017 au fost rezolvate mai multe), amenajarea a trei parcări in 12 luni ( asta da efort material) si bineînțeles… operațiunea  de plantare a celebrilor  copăcei  va continua. In schimb cei care locuiesc in deja celebrele cartiere Munteni si Podeni trebuie sa cunoască faptul ca edilul șef le-a cerut scuze, public, in legătura cu neplacerile  cauzate de canalizare. Dar acestea vor fi remediate printre-un imprumut , astfel încât acestea sa fie asfaltate! Nu se cunoaște suma necesara acestei operațiuni, nici cum va decurge ea – cel puțin asta a fost răspunsul primarului Boros. Un fel de “ crede si nu cerceta”, se vor rezolva ele ori la “ Sfantul așteaptă” ori pe cale naturală.  

Așadar, in 2018 bugetul Primariei Barlad este de 85 de milioane de lei, fata de anul trecut salariile funcționarilor publici au crescut de la 5,8 la 7,2 milioane lei. Poliția Locala are un buget de 3,9 milioane lei in conditiile in care din încasarea taxelor si impozitelor s-au strâns doar 45,5 milioane lei deși listele publice cu datornicii târgului sunt constante de un an de zile.

“ E nevoie de înființarea unui birou care sa se ocupe doar de recuperarea acestor sume” a găsit explicația Dumitru Boros pentru colectarea insuficienta.

 

CARE SUNT  NOROCOASELE STRĂZI?

Un fel de “ albă-neagră”, probabil a fost atunci când s-au nominalizat străzile care urmează sa fie asfaltate. Prea putine pentru necesitatile acestei urbe.

Conform documentelor oficiale se vor asfalta străzi din cartierul Cotu Negru in valoare de 22.000 de lei, in zona Gării ( Bagdasar-95.000 de lei, Bicaz-72.000, Ioan Vodă-181.000, Posta Veche-142.000). Urmează Gh. Iamandi, Opaneze, Grivita, Ion Codrescu, Cerbului, Muzelor, Brâncoveanu, Al. Vlahuta, Neagoe cu 900.000 de lei. Parcări pe Epureanu la blocul C1- 5000 de lei, F1- 23.500 si V10- 9000 de lei. Atât! Restul trebuie sa aștepte, probabil, alți doi ani pana la o noua campanie electorala atunci când se vor promite multe si toată lumea se va apleca asupra necesităților si doleanțelor dumneavoastră.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img