joi, 18 aprilie, 2024

In aceasta universitate studentii sunt invatati cum sa fure bani europeni?! Coruptii au liber sa predea la UMF! Reactie stupefianta a RECTORULUI

Distribuie:

Publicat:

• Chiar daca a fost condamnat la trei ani de inchisoare, cu suspendare, actualul director general administrativ de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, ec. Daniela Drugus, ar putea sa predea in continuare studentilor medicinisti • Asta este opinia socanta si hilara a actualului rector al institutiei, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu • “Nu cred ca este ceva anormal ca, in calitatea sa de conf. univ. dr. la Universitatea de Medicina si Farmacie, Daniela Drugus sa predea la disciplina de Economie Medicala”

Ca urmare a sentintelor primite vineri (29 iunie 2017 – n.r.), doi sefi ai Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) “Grigore T. Popa” Iasi au iesit din functii. Astfel, Daniela Drugus, directorul general administrativ al universitatii a demisionat, iar Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicatii s-a suspendat timp de sase luni. 

Dincolo de toate acestea, actualul rector al institutiei de invatamant superior, anume prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, a avut o reactie vizibila de satisfactie in fata acestei stari de fapt. Cu toate acestea, chiar daca Drugus este condamnata cu suspendare, ca urmare a unor fapte de coruptie, acesta nu crede ca este ceva anormal ca aceasta (in calitatea sa de conf. univ. dr. la UMF Iasi – n.r.) sa predea in continuare Economie medicala. 

“Trebuie sa recunosc faptul ca demisia Danielei Drugus m-a pus pe mine intr-o situatie favorabila. Eu am acceptat decizia sa si am inaintat-o catre Senatul UMF. Dincolo de toate acestea, nu cred ca este ceva anormal ca, in calitatea sa de conf. univ. dr. la Universitatea de Medicina si Farmacie, Daniela Drugus sa predea la disciplina de Economie Medicala. Apoi, eu voi fi cel care va decide cand, cum si in ce mod se va organiza un nou concurs pentru Directia General Administrativa”, a tinut sa arate Scripcariu. 

De reamintit ca, recent, judecatorii de la Tribunalul Suceava au decis condamnarea sefilor de la UMF Iasi (decizia nu este una definitiva si irevocabila – n.r.). 

Mai exact, a fost condamnata Daniela Drugus si Adrian Ciureanu pentru fapte de coruptie. De asemenea, a fost condamnat si fostul rector al acestei institutii de invatamant superior, prof. Vasile Astarastoae. In situatia cea mai delicata se afla Daniela Drugus, considerat a fi omul cheie din universitate. Aceasta a fost trimisa in judecata pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, o infractiune de luare de mita si o infractiune de fals intelectual

Citeste si : BOMBA ZILEI! Doi condamnati din “Lotul UMF Iasi” au iesit din functii dupa ce si-au primit sentintele

A fost condamnata la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru o infractiune de abuz in serviciu in legatura cu licitatia de furnizare a Platformei E-learning de catre firma Maguay Impex S.R.L. si la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, asta pentru ca ar fi primit un laptop Lenovo de la firma mentionata si pentru ca ar fi cerut mita in favoarea universitatii. 

Adrian Ciureanu, cel care a gandit si a construit platforma de E-learning, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. 

De asemenea, nici el nu mai are voie sa fie membru in comisii care gestioneaza bani europeni si nici sa mai ocupe functii publice pe o anumita perioada de timp. Ieri, el a apelat la un subterfugiu pentru a scapa de demitere. Ciureanu nu a avut minima decenta sau demnitate sa demisioneze din functie, ci a preferat sa se autosuspende din functie pentru 6 luni, sperand cu disperare ca va reveni in UMF dupa finalul acestei perioade. In mod normal insa, Adrian Ciureanu va fi suspendat dupa aceasta perioada chiar de Senatul UMF, daca va continua sa tina cu dintii de scaun si nu va demisiona.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img