News Flash:

IN CINSTEA EROILOR DE LA MIHAILESTI 24.05.2004 – 24.05.2014

24 Mai 2014
2050 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma cu zece ani, destinul a scris cu sange o fila a istoriei pompierilor militari, cand, pe timpul indeplinirii unei dificile misiuni de interventie la Mihailesti, sapte militari de la Grupul de Pompieri Judetean Buzau au cazut la datorie. In acelasi accident si-au mai pierdut vietile, doi jurnalisti, opt localnici prezenti la fata locului, dar si soferul autocamionului implicat.

Ca in fiecare an, in semn de durere si respect pentru cei sapte tineri pompieri care si-au onorat Juramantul Militar cu devotament si curaj, platind pretul sacrificiului suprem si pentru cei doi ziaristi care au pus profesia si riscurile meseriei lor inaintea sigurantei personale va avea loc o comemorare la monumentul inchinat eroilor si victimelor acelei deflagratii.

In cadrul evocarii, ce va avea loc sambata, 24 mai , incepand cu ora 10:00, vor fi desfasurate un ceremonial militar si un serviciu religios la care vor participa parintii si familiile celor decedati, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, colonel Nicolae CORNEA reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, mass-media, cetateni ai comunei Mihailesti, precum si pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Buzau.
In semn de omagiu adus celor care s-au savarsit in acea zi fatidica, cei prezenti vor pastra un moment de reculegere si vor depune coroane si jerbe de flori.

De asemenea, in memoria colegilor care au facut dovada curajului si devotamentului suprem, daruind viata si un sens nobilei arme, vor avea loc momente solemne la sediile subunitatilor din Buzau, Candesti, Caragele, Rusetu, Tisau-Grajdana, Costesti-Pietrosu si Blajani-Soresti.

Maior post mortem MIHALACHE Doru, sublocotenent post mortem NECULA Romeo, sublocotenent post mortem MANTA Valentin Cezar, sublocotenent post mortem JIANU Nicolae, sublocotenent post mortem STAN Silviu, sublocotenent post mortem MEDELEANU Georgian, sublocotenent post mortem OPREA Florentin Valentin sunt cei carora, plecati intr-o misiune de mare risc, explozia le-a transformat viitorul in amintire eterna.

Alaturi de cei sapte eroi, la misiune au participat si plutonier TESCAN Sorin Ionut, caporal BACIU Romeo, caporal PATRASCU Ramon, salariat civil ILIE Marian Simi si plutonier adjutant sef (r) - VASILESCU Constantin, care, desi au fost raniti de suflul exploziei, au avut puterea de a-si continua misiunile in slujba cetatenilor in cadrul unitatilor de salvatori.

Suntem solidari in suferinta cu cei care i-au crescut si i-au educat, asigurandu-i ca vom pastra vie in memorie amintirea faptei exemplare, a eroismului profesional si civic a celor noua vieti curmate mult prea devreme.

doi jurnalisti 24 mai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036369 (s)