News Flash:

In judetul condus de baronul de BUZATU, pensionarii se imprumuta pentru a-si plati utilitatile

15 Noiembrie 2015
2020 Vizualizari | 1 Comentarii
In judetul in care de 25 de ani este condus de aceeași grupare de politicieni, pensionarii abia isi mai traiesc zilele. In aceasta perioada, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui este asaltata de catre zeci de pensionari care cer un imprumut pentru a-si plati facturile la utilitati.

„Cu o pensie de 500 de lei nu imi ajung banii nici pentru mancare si medicamente, ce sa mai vorbim de facturi. Ma imprumut acum sa imi achit datoria la asociație pe timpul iernii. Nu stiu cat or fi facturile si nu vreau sa acumulez restante,  ca sunt mari penalitatile. Ori acum ori la primavara, tot ar trebui sa fac credit“, declara un batran.

Potrivit oficialilor CARP (Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui), sunt zile in care imprumuturile depasesc suma de 1 miliard de lei vechi. De la inceputul anului si pana in prezent s-au acordat credite in valoare totala de peste 40 de miliarde de lei vechi. Numai luna aceasta, aproape 500 de pensionari s-au imprumutat cu peste sapte  miliarde de lei vechi. De la inceputul anului, numarul celor care au solicitat credite este de peste 300 de vasluieni.

„Se constata o crestere cu 10% a numarului de imprumuturi fata de o perioda obisnuita. Chiar si asa, debitul nerecuperat din momentul de fata este mic, in comparatie cu cel al altor unități bancare”, a spus Traian Pascu, presedintele CARP Vaslui.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016107 (s)