luni, 18 martie, 2024

In judetul Vaslui a fost inaugurata a patra casa din programul social-filantropic al Episcopiei Husilor

Distribuie:

Publicat:

In dupa-amiaza zilei de joi, 9 iulie 2020, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a oficiat, in Parohia Draxeni, Protopopiatul Vaslui, slujba de sfintire a celei de-a patra case, construita in cadrul programului social-filantropic „Bucuria e acasa”, derulat de Episcopia Husilor si Asociatia „Filantropia Ortodoxa Husi”.

Soborul slujitorilor a fost alcatuit din parintii consilieri de la Centrul Eparhial Husi, parintele protopop Adrian Chirvasa si parintele paroh Vasile Tiberiu Macsim.

 Locuinta a fost oferita familiei Balan din localitatea Draxeni, comuna Rebricea, compusa din 7 membri (5 copii cu varstele cuprinse intre 3 si 12 ani, si cei doi parinti). Acestora, in apropierea Sarbatorii Invierii Domnului, le-a ars locuinta. In aproximativ o luna si jumatate, in perioada crizei sanitare provocata de coronavirus, preotul paroh Vasile Tiberiu Macsim, sprijinit de mai multi oameni de bine si de Centrul Eparhial Husi prin Asociatia „Filantropia Ortodoxa Husi”, a reusit sa finalizeze locuinta si sa o utileze complet.

La finalul slujbei de sfintire, Parintele Episcop Ignatie a multumit tuturor celor care au facut posibila ridicarea acestei case noi, subliniind rolul caminului familial in cresterea armonioasa a copiilor:

„Ne bucuram pentru faptul ca proiectul social-filantropic al Episcopiei Husilor, intitulat sugestiv  „Acasa e bucuria”, isi gaseste concretetea in cea de-a patra casa, ridicata pentru o familie cu cinci copii, careia ii arsese locuinta cu trei luni in urma.

«Acasa» inseamna siguranta, afectivitate, dragoste si unitatea familiei. Zidind aceasta casa, ne-am dorit ca ea sa fie locul in care sa se bucure cei cinci copilasi, impreuna cu parintii lor.

Le multumesc tuturor celor care au fost implicati in acest proiect de suflet, Asociatiei „Filantropia Ortodoxa Husi”, coordonata de parintele consilier Vladimir Beregoi, si parintelui Vasile Tiberiu Macsim, parohul de la Draxeni, care a facut posibil ca in vreme de pandemie, aceasta casa sa fie ridicata in aproximativ o luna si jumatate”.

Ierarhul Husilor a oferit distinctia de vrednicie „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” a Episcopiei Husilor, urmatoarelor persoane, care au sprijinit acest proiect: domnului Dumitru Buzatu, Presedintele Consiliului Judetean Vaslui; domnului Radu Valerica, Primarul Comunei Rebricea; domnului inginer Avram Iulian din Vaslui; familiei Ursu Mihai si Alice din Iasi; domnului Manzat Adrian, SC Brikston Construction Solutions SA; familiei Balan Ionel si Dorina; familiei Balan Gabriel si Ana Maria; familiei Dima Nicolae si Daniela din Vaslui; familiei Holicov Stefan si Mihaela din Iasi; domnului Rusu Alexandru Ioan din Vaslui; familiei Simionescu Constantin Teodor si Corina Iuliana din Vaslui, domnului Micu Vlad, SC Redcon Unu SRL Vaslui; familiei Tudose Ionut si Alina din Iasi; familiei Ilas Doru si Dana din Vaslui; familiei Ilas Tudor si Luciana din Vaslui; doamnei  Magda Camanaru,  Fundatia World Vision; domnului Ionel Popa, Fundatia Solidar; familiei Catalin si Andreea Macovei din Vaslui; familiei Matrescu Marius si Nicoleta din Germania; si familiei Petcu Ion si Alina din Germania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img