joi, 28 martie, 2024

In multe sate vasluiene, oamenii sunt prizonierii nametilor

Distribuie:

Publicat:

Gerul s-a abatut si peste judetul Vaslui, astfel ca dupa cateva zile in care s-au inregistrat temperature pozitive, urmeaza o perioda cu valori scazute. Temperaturile medii vor fi constant sub 0 grade, putand scadea si pana la -15 grade Celsius. Meteorologii anunta ger pentru primele zile din saptamana.

 ANM a emis o avertizare de cod galben si portocaliu ce cuprinde si judetul Vaslui. Vremea va fi in continua racire, noptile vor fi geroase cu temperaturi care vor cobori chiar sub -15 grade. Ninsoarea viscolita a ingreunat traficul in tot judetul. Cele mai mari probleme sunt pe unele drumuri comunale care leaga satele izolate. Și pe drumurile judetene situate in panta se circula extrem de greu.

Salvarile ajung cu intarziere la solicitari din cauza iernii care a dus la ingreunarea traficului pe drumurile judetene si nationale. Potrivit conducerii Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, timpul de interventie a ambulantelor din judetul Vaslui s-a dublat din cauza vremii nefavorabile. In zeci de sate nu se poate intra din cauza drumurilor nepietruite care, in urma ploilor si a ninsorii, au devenit impracticabile. Cele mai mari probleme sunt pe drumurile din mediul rural, unde, masinile de ambulanta solicitate la urgente trebuie sa circule cu viteza foarte mica pentru a nu derapa.

“Ajungem un pic mai greu la solicitari. Nu se poate circula cu viteza. Vântul puternic viscoleste zapada, mai ales in camp este mai greu. Noi ne-am luat toate masurile pentru iarna. Am pregatit masinile corespunzator, dar avem nevoie si de sprijinul autoritatilor. Daca exista cazuri la care sa nu putem ajunge, cerem sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sau al primarilor, astfel incat bolnavii sa fie adusi cu alte mijloace de transport pana la salvare”, a declarat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img