vineri, 26 aprilie, 2024

In plin scandal intern, PSD Bucuresti trece peste decizia CEX: se fac jocuri la nivel inalt

Distribuie:

Publicat:

Organizația PSD București este, în acest moment, cea mai zbuciumată organizație din țară. Liderul interimar, Gabriela Firea, a fost schimbată din funcție, iar în locul său ca interimar a fost numit Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Un scandal de proporții a cuprins această organizație, din cauza unui război între Gabriel Mutu și Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei. CEX-ul PSD București a luat decizia de a-l schimba pe Bădulescu din funcție și se propune excluderea din partid. În replică, Bădulescu și-a anunțat candidatura la șefia PSD București.

Conform deciziei Comitetului Executiv Național al PSD, în organizațiile conduse de președinți interimari ar trebui să aibă loc alegeri în perioada 15 februarie – 15 martie.

Liderul interimar al PSD București, Gabriel Mutu, a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că la București se va trece peste decizia CEX pentru că filiala având arondate și sectoarele Capitalei nu se vor putea organiza într-un termen atât de scurt.

”Bucureștiul nu este o simplă organizație județeană, este compus din 6 organizații și nu avem timp să ne organizăm pentru alegeri până la 15 martie”, a spus Gabriel Mutu.

Surse din PSD susțin că motivul ar fi altul. Liviu Dragnea vrea să temporizeze și să-l țină pe Gabriel Mutu interimar cât de mult se poate, pentru că acesta, odată ales președinte plin va avea în spate puterea conferită de organizația PSD București.

Odată convocată Conferința de alegeri la PSD București și scandalul ar reîncepe. Candidatura lui Bădulescu, susținut de Gabriela Firea, ar tensiona și mai mult relațiile între primarii sectoare și primarul general.

Situația nu ar fi una neobișnuită pentru filiala PSD București. Gabriela Firea a stat mai mulți ani interimar și până la izbucnirea scandalului cu Liviu Dragnea nu s-a pus problema de autoritate a acesteia în organizația PSD din Capitală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img