miercuri, 24 aprilie, 2024

In sala de operații s-a lăsat tăcerea

Distribuie:

Publicat:

După un consult amănunțit, doctorii au devenit foarte confuzi: femeia se afla în luna a șaptea de sarcină, însă ceva îi împingea copilul spre exterior.

Misterul a fost repede elucidat: Elena Sedova de 25 de ani, aștepta tripleți. Doi dintre aceștia erau situați în partea de sus a uterului, iar unul, în partea de jos. Pe propria lor răspundere, fetițele de sus își împingeau surioara afară. Pe parcursul ultimelor zile, Elena a simțit o mișcare ciudată în abdomen, însă spera că travaliul nu va începe prematur.

Dar, din păcare, micuța Likeria a apărut pe lumea în luna a șaptea de sarcină. Foarte mică și vizibil slabită, ea cântărea doar 950 de grame. Fetița a fost îndată pusă într-un incubator, iar medicii se pregăteau de nașterea celorlalte micuțe. Dar, dintr-o dată, spre uimirea tuturor, contracțiile Elenei au încetat.

Medicii au fost nevoiți să facă o alegere dificilă. De regulă, dacă gemenii apar pe lune cu un interval mare de timp între ei, peste o oră travaliul este stimulat artificial. Însă, de data aceasta, specialiștii au avut îndoieli: celelalte două fetițe erau chiar mai mici decât surioara lor. Ele puteau pur și simplu să nu supraviețuiască. Dar, în aceste condiții, medicii au hotărât să aștepte.

Peste 38 de zile, când micuța Likeria a crescut până la 1,5 kilograme, Elena a simțit o slăbiciune puternică și o neliniște. Medicii au consultat-o și au hotărât că a sosit momentul nașterii. În aceeași zi, pe lume, au apărut două fetițe sănătoase și minunate- Zlata și Stephaniya. Iar Elena, în sfârșit, a putut să le îmbrățișeze pe cele trei micuțe ale sale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img