vineri, 29 martie, 2024

In ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Vaslui au fost verificate 121 de societati comerciale

Distribuie:

Publicat:

Peste 170 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au actionat, la nivel judetean, noaptea trecuta, pentru verificarea respectarii masurilor de protectie sanitara in contextul pandemiei COVID-19.

In activitatile desfasurate sub coordonarea Institutiei Prefectului – Judetul Vaslui, au fost angrenati politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali, reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, inspectori ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, angajati ai Inspectoratului Teritorial de Munca, reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane, dar si reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

Au fost vizate in mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pietele, targurile si terasele. In cadrul actiunii au avut loc si activitati preventive de informare, dar si de verificare a modului de respectare a normelor legale in vigoare pe timpul starii de alerta, in mijloacele de transport in comun.

In ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Vaslui au fost verificate 121 de societati comerciale (terase, piscine, etc) si legitimate peste 250 de persoane.

Au fost aplicate 134 de sanctiuni contraventionale in valoare de 39.045 lei, pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala, pentru participarea la activitati in spatii pentru care au fost instituite restrictii, pentru incalcari ale prevederilor  Legii 12/1990 privind  protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, pentru incalcari ale prevederilor  H.G. 857/2011 privind  stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice,  dar si pentru abateri la regimul circulatiei rutiere.

Facem apel la cetateni sa respecte masurile de protectie sanitara si de distantare sociala pentru a-si proteja propria sanatate si viata, dar si pentru a-i proteja pe toti cei din jur.

Sanatatea si siguranta cetatenilor sunt prioritare tuturor institutiilor cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel ca acest tip de misiuni vor fi desfasurate permanent in aceasta perioada pentru a proteja oamenii si pentru a preveni raspandirea noului tip de coronavirus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img