vineri, 29 martie, 2024

Inca doua minivacante la sfarsitul lunii mai

Distribuie:

Publicat:

Romani, pregatiti-va! Dupa cea de 1 mai, veti mai avea o minivacanta in luna mai! Codul Muncii stabileste ca in luna mai salariatii se bucura de trei zile libere. Astfel, una va fi chiar la inceputul lunii, de Ziua Muncii. Cum 1 mai pica intr-o zi de marti, autoritatile au decis sa le ofere angajatilor la stat si ziua de 30 aprilie ca zi libera. De acest lucru vor beneficia si unii dintre salariatii din sistemul privat.

Celelalte doua zile libere vor cadea spre sfarsitul lunii, mai exact, pe 27 si 28 mai – prima si a doua zi de Rusalii. 27 mai pica duminica, iar 28 mai, luni. Asadar, cu prilejul Rusaliilor, salariatii din Romania vor mai avea o minivacanta de trei zile: 26 (sambata), 27 (duminica) si 28 mai (luni).

 

Mai mult, tot la sfarsitul lunii mai, romanii mai au parte de un week-end prelungit, dat fiind ca si ziua de 1 iunie (vineri) e zi libera de la stat, in conformitate cu Codul Muncii. Potrivit avocatnet.ro, in luna mai, salariatii cu program de lucru normal vor beneficia de doua zile libere, in conditiile in care una din cele trei zile nelucratoare cade intr-o zi de duminica, zi deja libera pentru acesti angajati. Conform sursei citate, angajatorii care nu acorda salariatilor timp liber in zilele nelucratoare sau care nu-i recompenseaza pentru munca in respectivele zile risca amenzi intre 5.000 si 10.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img