News Flash:

Inca o capusa în judet: Buzatu si Armeanu scot bani din buget printr-o fundatie

11 Decembrie 2013
6062 Vizualizari | 0 Comentarii
Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, si bunul sau prieten, Ionel Armeanu Stefanica, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Vaslui, au gasit un nou partener de afaceri, cu ajutorul caruia sa scoata bani din bugetul judetului • Controversata fundatie Sera Romania,  care a fost implicata în scandaluri financiare uriase, prospecteaza piata din Vaslui

Dumitru Buzatu a gasit solutia pentru ca vasluienii sa nu-si abandoneze copiii din cauza saraciei: nu este vorba despre  infrastructura, investitori sau locuri de munca, ci despre statul de vorba! In termeni stiintifici, acest lucru poarta denumirea de consiliere si nu se face oricum, ci prin intermediul unei fundatii, Sera Romania, care va colabora cu DGASPC Vaslui si va primi 180.000 de euro din bugetul judetului, pentru  „elaborarea de actiuni pentru identificarea, elaborarea si aplicarea unor masuri privind prevenirea separarii copilului de familia sa si prevenirea instituirii unei masuri de protectie speciala pentru acesta, precum si elaborarea unei metodologii cu instrumentele de lucru necesare derularii unui astfel de proiect”! Mai clar de atat nu se poate! DGASPC Vaslui are frecvent probleme cu plata salariilor asistentilor maternali si motiveaza ca fondurile alocate de CJ sunt insuficiente, dar, cand vine vorba despre un parteneriat  „simandicos”, atunci se schimba lucrurile! Fundatia Sera Romania a fost implicata atat în scandaluri legate de adoptiile internationale cat si în altele de ordin financiar. Sera Romania, înfiintata în anul 1996, a facut o adevarata arta din a dezvolta, în numele copiilor defavorizati, parteneriate pe bani grei  cu consiliile judetene, derulate prin intermediul directiilor de asistenta sociala, mai ales cu cele ale caror conducere este sau era pesedista. Desi contribuie uneori, cu peste jumatate din suma totala la realizarea proiectelor, acestea trebuie neaparat sa fie sustinute si cu bani de la bugetele institutiilor de stat. Si, pentru ca sefii de la CJ sunt generosi cand vine vorba despre soarta copiilor saraci, aici, suma alocata de fundatie este cu doar 13.000 de euro mai mare decat aceea pusa la bataie de CJ, respectiv 196.000 euro.  De-a lungul timpului, Sera a încheiat acorduri de parteneriat cu CJ Tulcea, Bacau, Buzau, Dolj, Botosani, Prahova etc.  In functie de obiectivele propuse, în aceste afaceri sunt implicate si diverse firme, bineînteles, alese pe spranceana. Deocamdata, în bugetul Consiliului Judetean Vaslui, Sera Romania si-a facut intrarea printr-un „nevinovat” asa-zis  proiect pilot, pe care consilierii judeteni l-au aprobat, ieri, fara sa cracneasca. Pe viitor, daca aceasta colaborare se va dovedi fructuoasa, ea poate fi  urmata de altele,  a declarat, încantat, în cadrul sedintei CJ, directorul Ionel Armeanu Stefanica!

„In contextul în care judetul Vaslui, prin natura posibilitatilor sociale si financiare, se claseaza pe un loc fruntas la nivel national în ceea ce priveste numarul copiilor beneficiari de masura de protectie speciala (…) consideram ca se impune dezvoltarea unor servicii de consiliere si sprijin în vederea prevenirii abandonului si a institutionalizarii grupurilor vulnerabile de copii din judetul Vaslui”, precizeaza Dumitru Buzatu în expunerea de motive la proiectul de hotarare privind încheierea acestui contract de parteneriat. 

Sera Romania, tun de 360.000 lei în bugetul judetului Dolj 

In anul 2006, presa nationala titra ca, sub nobila initiativa de a construi în orasul Craiova doua case pentru persoanele cu handicap,  fundatia Sera Romania a dat un tun de 360.000 lei în bugetul judetului Dolj! Parteneri de afaceri? Consiliul Judetean,  DGASPC Dolj si o firma prietena a fundatiei,  din Campulung, care nu a facut altceva decat sa dubleze sau chiar sa tripleze facturile emise de o alta firma, subcontractata pentru executia lucrarilor, si sa le trimita apoi, spre decontare, la DGASPC! Dornica sa scoata bani din orice, fundatia Sera Romania a mers pana la a cere cateva zeci de mii de lei chiar si pentru decontarea autorizatiei de constructie, desi Primaria Craiova nu a perceput nicio taxa, fiind vorba de constructii comunitare!
“Stiu sigur ca tocaria termopan s-a pus prin intermediul celor de la Sera Romania, mai precis a directorului de program. Acesta a venit cu o firma din Severin, care a pus termopane cu 200 de euro pe metru patrat, în conditiile în care pretul lor variaza între 50 si 70 de euro pe metru patrat. In plus, la situatia de canalizare, eu am taiat factura catre SC Gemenii SRL (firma prietena a celor de la Sera Romania, n.r.) de 251,3 milioane (lei vechi, n.r.). Ei, mai departe, au spus ca a costat 704 milioane de lei. Tablourile electrice au costat 206 milioane de lei, dar ei au facturat catre Directia copilului 704 milioane de lei. Balustrada si scara au costat 241 de milioane de lei, dar ei au spus ca a costat 592 de milioane de lei. Deci cei de la SC Gemenii Campulung SRL au avut un profit enorm numai din taiat facturi si sunt convinsa ca totul a avut loc cu stiinta celor de la Sera Romania, pentru ca toate receptiile se semnau la restaurant, nu acolo unde erau lucrarile", declara, în 2006, pentru ziarul Gandul, ing. Elena Popescu, directorul societatii care construit casele din Craiova.

Cine se aseamana, se aduna: Armeanu, profesor la trucat licitatii!

Ionel Armeanu Stefanica este, la randul sau, expert în trucarea licitatiilor publice. Din 2005 si pana în 2008 a facut aranjamente în valoare de 580.000 lei! Neregulile au fost descoperite în urma unui control al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice care s-a lasat cu amenzi în valoare 140.000 lei. In spatele firmelor care castigau mereu contracte cu DGASPC  se aflau chiar angajati ai institutiei. Acestia faceau afaceri de sute de mii de lei pe numele bunicilor, cumnatilor, prietenilor etc. Un exemplu în acest sens este acela al directorului de la acea vreme al Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Husi, Catalin Ciobanu. Intr-un satuc din comuna Dimitrie Cantemir, el a înfiintat firma SC Dorsil Com SRL pe numele fratelui sotiei sale, care locuieste în Bucuresti. Acestia doi sunt, întamplator, si odraslele secretarului Primariei Dimitrie Cantemir. Din 2005 pana în 2008 Dorsil Com a castigat din vanzarea de detergenti, hartie igienica si produse de curatat, peste 700.000 lei. La acea vreme, atat Dumitru Buzatu, pe atunci vicepresedinte CJ, cat si Vasile Mihalachi, care era presedinte si la momentul actual este vicepresedinte fiindca, între timp, i-a venit randul lui Buzatu sa preia functia de varf au facut eforturi disperate sa-si convinga prietenul sa nu…demisioneze (!), dupa ce neregulile de la DGASPC  au fost facute publice.

Galerie Foto

Ionel_Armeanu_Stefanica
dumitru buzatu consiliului judetean vaslui sera romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048968 (s)