News Flash:

Inca o tara din UE SE INCHIDE: 'Este un razboi care poate fi castigat doar daca ne pregatim pentru vremuri grele'

24 Martie 2020
835 Vizualizari | 0 Comentarii
media 158407424973570100

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a anunţat luni seara interdicţia totală a oricăror deplasări ale civililor începând de marţi, cu excepţia cazurilor de strictă necesitate, transmite Reuters. Măsura se va aplica până în 13 aprilie, anunță AGERPRES.

Şeful statului a prezidat o reuniune a cabinetului pentru adoptarea de noi măsuri de combatere a epidemiei provocate de coronavirus, informează Xinhua.

"Suntem într-adevăr în război şi nu vom învinge înrolându-ne copii pentru a da sau a lua vieţi cu armele. Este un război care poate fi câştigat doar dacă ne pregătim pentru vremuri grele", a spus Anastasiades ulterior, într-un mesaj televizat către naţiune.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Kyriakos Kousios, precizase înaintea difuzării mesajului preşedintelui că, pentru a intra în vigoare, orice restricţie a liberei circulaţii trebuie aprobată de procurorul general.

În Republica Cipru, partea din insulă cu majoritate greacă, membră a Uniunii Europene, bilanţul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns luni la 116, după ce s-au confirmat 21 de cazuri noi.

În partea de nord a Ciprului, controlată de turci, s-au confirmat începând de duminică alte patru cazuri, iar totalul a ajuns la 39.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0986 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044146 (s)