vineri, 19 aprilie, 2024

Inca un ATAC din partea lui Rogozin: “Romanii sunt un popor…”

Distribuie:

Publicat:

Vicepremierul Federatiei Ruse, Dmitrii Rogozin, continua atacurile la adresa Romaniei si a Republicii Moldova, dupa ce nu a reusit sa ajunga la manifestatiile de la Tiraspol, pe motiv ca Bucurestiul i-a interzis survolarea spatiului aerian al Romaniei. De aceasta data, oficialul rus sustine ca romanii sunt un “popor las”. Cuvinte dure a avut si pentru guvernarea de la Chisinau, pe care a catalagat-o ca fiind “forta profascista”.

“Desigur ca noi vom riposta, insa pentru noi este important sa intelegem cum sa o facem corect si sa intelegem in general ce se intampla acolo. Analiza mea spune ca Romania si fortele sale proromane moldovenesti (face referire la guvernarea de la Chisinau), as spune chiar profasciste au indraznit pentru ca au vazut acest „trend”, rusofobie, sanctiuni antiruse, acest idiotism care se intampla in viata politica americana, fapt ce nu s-a intamplat anterior, fiindca sunt un popor destul de las”, a declarat Dmitrii Rogozin duminica  pentru Rossia24. Vicepremierul rus a mai adaugat ca aceasta situatie formata trebuie privita ca un tot intreg: “Mai ales ca ei au acum pe teritoriul lor scutul antiracheta american, membrii Curtii Constitutionale a Republicii Moldova au cetatenie romana, iar majoritatea deputatilor moldoveni au pasaport romanesc. Trebuie sa privim asta ca pe o singura situatie”.
Vicepremierul Federatiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a fost declarat miercuri, 2 august, persona non grata in Republica Moldova, dupa ce ministrul de Externe de la Chisinau, Andrei Galbur, a facut o solicitare in acest sens catre Guvern. Galbur si-a motivat decizia prin faptul ca Rogozin ar fi facut mai multe declaratii neprietenesti la adresa Republicii Moldova si cetatenilor sai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img