marți, 23 aprilie, 2024

Incearca reteta de clatite cu bere a lui Chef Florin Dumitrescu

Distribuie:

Publicat:

Chef Dumitrescu le-a dezvaluit fanilor reteta sa secreta pentru cele mai delicioase clatite cu miere si nuci.

Ingrediente:

200 gr faina

1 ou

100 gr zahar

un praf de sare

350 ml lapte

50 ml bere

ulei

200 gr nuci

50 ml miere

zahar pudra

Pasi de urmat:

Pentru a savura cele mai delicioase si pufoase clatite, amestecati faina cu ouale, zaharul, sarea si adaugati laptele treptat, pana obtineti un amestec omogen. La final, adaugati berea si cateva picaturi de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase si deloc uscate.

Pentru umplutura, prajiti nucile in tigaie, fara ulei. Le lasati la racit, apoi amestecati cu mierea

Te-ar putea interesa si : Cum se face un chec reusit: Sfaturi pentru desert delicios si simplu

Indiferent cum l-ai prepara, cu nuca intreaga sau macinata, fulgi de ciocolata sau cacao, cu stafide sau simplu doar din albusuri, modul de preparare pentru un chec reusit ramane acelasi: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei si se cantaresc conform retetei. Ingredientele reci se scot din frigider cu 60 minute inainte de preparare.

se unge dupa preferinta forma de chec cu unt sau margarina si se tapeteaza cu faina, pesmet sau malai. Se agita si se invarte bine forma astfel incat sa fie bine tapetata si uniform peste tot.

 se separa ouale albusuri de galbenusuri.

faina se amesteca bine cu praful de copt.

se foloseste un mixer sau un tel.

se amesteca untul cu zaharul pudra si un praf de sare pana se obtine o crema de unt deschisa la culoare si inspumata.

se incorporeaza galbenusurile in crema de unt, daca se foloseste unt in reteta.

se adauga treptat faina si lapte si se amesteca pana cand toate s-au legatsi cad greoi de pe paletele mixerului.

albusurile se bat spuma pana cand nu mai cad din castron si se adauga in aluat amestecand usor de jos in sus fara a terciui, compozitia trebuie sa ramana aerata.

 Se adauga in aluat stafide, rahat, nuci, fulgi de ciocolata si se amesteca usor ori se imparte aluatul si o parte se face negru cu cacao, iar celalalt ramane alb. Se toarna aluatul in forma tapetata lasand spatiu liber 25% din inaltimea tavii. Tava de cuptor se mai poate tapeta si cu hartie de copt. Se niveleaza frumos deasupra si se coace la cuptor conform retetei. Chec-ul se poate orna cu nuci intregi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img