marți, 19 martie, 2024

Incendiu de locuinta in localitatea vasluiana Gura Idrici: o femeie cu arsuri pe 50 % din corp

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Finalizare intervenție incendiu locuință în localitatea Gura Idrici, comuna Roșiești:

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale (o ambulanță SMURD tip C1 și două autospeciale de stingere cu apă și spumă) și echipaje specializate pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Gura Idrici, comuna Roșiești. În incendiu a fost surprinsă o persoană de sex feminin, în vârstă de 42 ani. Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost evacuată de către vecini. La sosirea echipajelor de intervenție, victima prezenta arsuri pe o suprafață de aproximativ 60 % din corp, precum și insuficiență respiratorie, echipajul de pe ambulanța SMURD efectuând manevrele specifice în astfel de cazuri.
Victima a fost transportată cu elicopterul SMURD la o unitate medicală de specialitate din județul Iași.
Incendiul se manifesta într-o cameră a locuinței și exista pericol de propagare la întregul imobil. 
După aproximativ o oră incendiul a fost lichidat. 
Au ars 20 metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn, circa 15 metri pătrați planșeu din lemn, două uși,  o fereastră, un pat, diverse piese de mobilier, produse plastice și textile.
Au fost salvate bunurile din celelalte camere ale casei.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Stirea initiala : Detașamentul de pompieri Vaslui intervine la aceasta ora cu trei autospeciale (o ambulanță SMURD tip C1 și două autospeciale de stingere cu apă și spumă) și echipaje specializate pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Gura Idrici, comuna Roșiești. În incendiu a fost surprinsă o persoană de sex feminin, în vârstă de 42 ani. Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost scoasă cu de către vecini. La sosirea echipajelor de intervenție, victima prezenta arsuri pe o suprafață de aproximativ 50 % din corp, precum și insuficiență respiratorie, echipajul de pe ambulanța SMURD efectuând manevrele specifice în astfel de cazuri.
Incendiul se manifestă în două camere și la nivelul acoperișului.
Victima va fi transportată cu elicopterul la o unitate medicală de specialitate din afara județului. Elicopterul SMURD va ateriza în localitatea Gura Idrici.
Vom reveni cu detalii

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img