vineri, 26 aprilie, 2024

Incendiu la bătrâna biserica din localitatea Chersacosu, comuna Stanilesti. Flăcări uriașe au cuprins clopotnita- FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Începând cu ora 01:00, pompierii militari din cadrul Secției Huși au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD tip B2, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul bisericii din satul Chersăcosu,  comuna Stănilești. Biserica veche de peste 70 ani aparține de parohia Pogănești.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul și turla bisericii existând pericolul de propagare la întregul lăcaș de cult.
La intervenție a participat și SVSU Stănilești. Nu au fost înregistrate persoane rănite. 
După aproximativ două ore incendiul a fost lichidat. 
Au ars acoperișul și turla (acoperiș din tablă pe astereală din lemn) pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați, două covoare și mobilier din lemn. 
S-au degradat aproximativ 60 metri pătrați tavan din lemn, stuf și lut, tencuiala bisericii, o sobă, piese de mobilier și produse textile. 
Au fost salvate odoarele și cărțile bisericești, altarul bisericii, diferite piese de mobilier. 
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum defect și neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

—–

Stirea inițială : 3 autospeciale de intervenție cu 11 subofiteri din cadrul Secției de Pompieri Husi, au intervenit noaptea trecuta in localitatea Chersacosu, comuna Stanilesti . Lăcașul de cult a fost cuprins de flăcări. Se pare ca sursa este efectul termic de la o sobă. Flăcările uriașe au cuprins clopotnița. Pompierii au reușit sa salveze bunurile din biserica . 

Din pacate, lăcătușul de cult ce purta hramul Nașterii Domnului nu va mai putea fi reabilitat . Lângă biserica veche se construiește de 2 ani o noua biserica falnica și primitoare .

Misiunea pompierilor a lichida și limita incendiul a fost condusă de locotent-colonelul secției Husi. 

 

Vom reveni cu detalii .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img