News Flash:

Incendiu la ferma de pui Simila din Zorleni

24 Aprilie 2016
2959 Vizualizari | 0 Comentarii
Patru autospeciale de pompieri, trei  de la Detasamentul Barlad si una de la Detasamentul Vaslui au intervenit, in cursul acestei duma amiezi, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala care are  ca obiect de activitate cresterea pasarilor.

       In jurul orei 17.00, un apel primit prin intermediul numarului unic de urgenta 112 la dispeceratul ISU – Ambulanta anunta producerea unui incendiu la o societate comerciala din localitatea Simila, comuna Zorleni.

   In momentul sosirii primelor echipaje la locul interventie s-a constat ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa la doua hale de crestere a puilor, cu suprafata  de circa 1200 metri patrati fiecare.  

     Pentru localizarea si lichidarea incendiului s-a realizat imediat dispozitivul de interventie, actionandu-se simultan pentru stingerea incendiului din hale, precum si pentru protejarea vecinatatilor, ce se puteau aprinde cu usurinta din cauza temperaturile foarte ridicare degajate de incendiu si a resturilor de materiale arse purtate de curentii de aer.

       In urma producerii incendiului au ars acoperisul celor doua hale pe astereala din lemn si invelitoare din carton bituminat, instalatia electrica, furajele de adapare si circa 23800 pui.  Au fost salvate alte patru hale de productie si circa 90.000 de pui de trei zile.

          Conditiile principale care au favorizat propagarea rapida a flacarilor, intr-un timp foarte scurt, de la o hala la alta a fost  vantul puternic in rafale cu schimbari bruste de directie care au agrenat bucati aprinse din acoperisul haleelor precum   si distanta mica dintre cele doua hale.

     Echipajele de pompieri au lichidat incendiul in circa trei ore, cauza probabila care a condus la generarea acestui incendiu a fost scurtcircuitul produs la  un cablu electric defect.

detasamentul barlad detasamentul vaslui dispeceratul isu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0675 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025950 (s)