vineri, 29 martie, 2024

Incendiu la o locuinta din localitatea vasluiana Podu-Petris

Distribuie:

Publicat:

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit, joi, 22 aprilie, cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Podu-Petriș, comuna Ciocani. 
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și a două camere de locuit, existând  riscul de propagare a incendiului și la o altă locuință aflată la o distanță de aproximativ doi metri față de imobilul cuprins de flăcări. În casa cuprinsă de flăcări au fost găsite și două butelii încărcate cu GPL.
Pompierii militari au lucrat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței aflate în pericol. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.  
Au ars 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, două ferestre, o ușă, diverse piese de mobilier și bunurile de uz casnic aflate în două camere, diverse textile și documente. 
S-au degradat aproximativ 50 metri pătrați tencuială și planșeu, o ușă, piese de mobilier, două butelii încărcate cu GPL, diverse textile și documente.
Au fost salvate o cameră de locuit din casa cuprinsă de flăcări, precum și locuința din apropiere, imobil aparținând aceluiași proprietar. Nu au fost victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric improvizat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img