News Flash:

Incendiu la un spital din Vaslui. Detectoarele de fum nu au functionat

28 Octombrie 2015
2187 Vizualizari | 1 Comentarii
Panica la Spitalul de Urgenta din Vaslui noaptea trecuta din cauza unui incendiu care a izbucnit la Sectia Neonatologie. Aici sunt tinuti nou-nascutii si ca atare, o tragedie de proportii putea sa se produca.

Potrivit sefilor celei mai mari unitati sanitare din judetul Vaslui, cauza incendiului a fost un corp de iluminat. Acesta a luat foc si a cazut pe linoleum. Imediat au fost alertati cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care au trimis la fata locului mai multe echipaje de pompieri. Din fericire, nu au fost inregistrate victime.

”Mai multi bolnavi au iesit din saloane ca sa vada ce se intampla. Nu s-a impus insa evacuarea pacientilor deoarece incendiul era intr-o sala unde se prepara hrana pentru nou-nascuti. Pompierii au izolat Compartimentul Neonatologie si au lichidat incendiul in scurt timp, fara a exista victime sau pagube materiale importante”, a declarat Ionel Rosu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui.

Incendiul de la SJU Vaslui a izbucnit in sala de preparare a hranei pentru nou-nascuti. In acel moment nu se afla nimeni in incaperea respectiva. Dupa ce corpul de iluminat a luat foc sI a cazut pe linoleum,  s-a degajat in incapere un fum gros si înecăcios. O asistenta a alertat personalul medical si a sunat la 112.

Problema este ca detectoarele de fum montate odata cu reabilitarea spitalului nu au functionat. ISU Vaslui a deschis o ancheta in acest caz pentru a stabili imprejurarile privind producerea incendiului si daca au fost repectate toate masurile de siguranta. Nefunctionarea detectoarelor de fum nu reprezinta singura problema la Spitalul de Urgenta, unitatea recent reabilitata din temelii.

Pe langa lifturile care se blocheaza, proiectul scarii exterioare de incendiu a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui este contestat de cadrele medicale.

Aceasta este greu accesibila pentru bolnavi. Contractul pentru executia scarii exterioare, in valoare de 3.165.400 de lei, a fost atribuit firmei Elitconstruct SRL Negresti. Potrivit anuntului de atribuire, contractul consta in „construirea unei scari de evacuare pentru persoanele care nu se pot deplasa, cu infrastructura realizata sub forma unei cutii rigide compusa din radier, talpi continue si elevatii din beton armat dispusa pe o perna din balast, suprastructura realizata din pereti structurali din beton armat si acoperis tip terasa”.

Firma Elitconstruct SRL Negresti a devenit celebra dupa ce a amenajat un parc in judetul Vaslui la preturi exorbitante. Aici un simplu tobogan a costat cat o limuzina de clasa medie: 14.000 de euro. Un simplu cos din plastic a costat 1.220 de lei, iar o banca din lemn si metal, 1.731 de lei. Momentan, se lucreaza la scara exterioara impusa de normele de prevenire si stingere a incendiilor in vigoare, scara care nu a fost inclusa in proiectul initial de reabilitare. Si asta din cauza ca responsabilii au uitat. Proiectul mare privind reabilitarea unitatii sanitare a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, iar spitalul beneficiaza si de aparatura performanta. “Este vorba despre 123 de echipamente medicale pentru blocul operator, laboratorul de endoscopie digestiva, ortopedie, neurologie, laboratoarele de analize, cardiologie, fizioterapie, oftalmologie, ORL, ATI. Valoarea totala a echipamentelor medicale depaseste 7,6 milioane de lei”, a mentionat Ana Rinder, managerul spitalului. Obiectivul general al proiectului de modernizare a spitalului este “imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de sanatate din judetul Vaslui, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la servicii de sanatate calitative si eficiente”. Prevede consolidarea corpurilor A si B, reabilitarea termica a acestora (lucrari aproape finalizate), completarea lucrarilor la corpul C, precum si dotarea cu mobilier, echipamente si aparatura medicala.

sectia neonatologie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0848 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034953 (s)