vineri, 29 martie, 2024

Incendiu puternic la cea mai importanta rafinarie din Europa! Flacarile uriase puteau fi vazute de la mare distanta – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Un incendiu a izbucnit in noaptea de sambata spre duminica in rafinaria Shell din Rotterdam, in Olanda, cea mai mare din Europa, determinand inchiderea unei parti a complexului.

“Un incendiu a izbucnit in aceasta noapte la o centrala electrica de inalta tensiune a rafinariei Shell Pernis din Rotterdam”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Shell.

Incendiul a fost stins de pompieri in zori, insa in cursul diminetii inca se vedeau flacari uriase de la distanta deasupra rafinariei.

“Mai multe unitati au fost oprite si, din motive de securitate, ardem gazul ramas in interior”, a explicat purtatorul de cuvant, adaugand ca acest proces este “total sub control” si ca firma “incearca sa limiteze procesul de ardere pentru a nu-i deranja prea mult pe locuitorii din imprejurimi”.

Shell Pernis de la Rotterdam este, cu cele 60 de uzine ale sale, cea mai mare rafinarie din Europa, anunta Agerpres.

Incendiul ar fi putut fi cauzat de un scurtcircuit, conform presei locale. Informatia nu a fost confirmata de Shell, care “incearca sa afle mai multe despre circumstantele incidentului”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img