vineri, 29 martie, 2024

Incendiu puternic pe insula Thassos! Fenomenele neobișnuite lovesc din nou Grecia

Distribuie:

Publicat:

Turiștii care se află acum în Thassos sunt speriați! Seara trecută, în Skala Potamia, a izbucnit un incendiu de proporții într-o pădure din apropiere. Imaginile greu de privit au atras atenția tuturor românilor care se aflau în zonă, făcându-i să se întrebe dacă ar trebui să plece spre casă sau nu.

Insula Thassos, cuprinsă de flăcări

Una dintre cele mai vizitate insule din Grecia a devenit imediat un loc de care românii se tem în această perioadă.

Un incendiu puternic a izbucnit, seara trecută, în pădurea din Potamia, unde flăcările s-au extins cu repeziciune. Turiștii au primit imediat mesaje de la Ro-Alert, în care au fost sfătuiți să părăsească de urgență zona în care se aflau.

Incendiul din Skala Potamia a speriat turiștii români

S-a dat alarma seara trecută pentru pompierii din Thassos, după ce un incendiu a izbucnit în pădurea din Potamia. La miezul nopții mai multe comandamente au fost trimise pentru a stinge focul care se extindea cu o viteză uluitoare și amenința toate locuințele aflate în jur.

Peste 20 de pompieri și-au făcut apariția în primă fază, cu 9 autospeciale pline cu apă, încercând să țînă flăcările sub control. Localnicii și turiștii din zonă s-au oferit voluntari și au început să lupte cot la cot cu pompierii pentru a trece cu bine peste acest moment dificil. În timp ce focul cuprindea din ce în ce mai mulți copaci, turiștii români intrau în panică, deoarece se temeau că flăcările ar putea să le pună viețile în pericol.

Un grup de pe Facebook dedicat celor care vizitează insula Thassos a explodat în momentul în care au început să fie postate imagini surprinse de oamenii din zonă.

„E în spatele vilei unde suntem cazați. Se întinde încet dar mai mult în sus și laterale. Urmărim cu interes evoluția”, „Noi suntem cumva în dreapta incendiului. L-am urmărit și am observat că s-a extins destul de repede.

De unde suntem poziționați vedem foarte bine că flăcările coboară versantul. Chiar acum a început și vântul să bată mai tare”, „Se extinde și în jos. Nu văd că pompierii să facă mari progrese. Și vântul începe să bată mai tare”, sunt doar câteva dintre explicațiile turiștilor care se aflau în zonă noaptea trecută.

Care este situația pe insulă în acest moment

În acest moment, incendiul pare a fi ținut sub control de pompieri, după ce trei avioane au fost trimise la fața locului la prima oră a dimineții. Turiștii au avut parte de o noapte albă, deoarece erau pregătiți în orice moment să părăsească hotelurile în care se aflau și să se întoarcă acasă.

Potrivit ultimelor informații postate pe Facebook, după apariția avioanelor, lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine, piloții încercând să stingă incendiul sau măcar să îl oprească din a se mai extinde.

„E cam gata. Dar nu vreau să mă gândesc ce noapte au avut pompierii. Am urmărit incendiul de la început prin telescop și acolo era iadul”, „Au mai multă eficiență cu elicopterele”, au explicat câțiva turiști din Thassos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img