vineri, 26 aprilie, 2024

Incendiul forestier din Cipru se află sub control; cele patru victime sunt muncitori egipteni

Distribuie:

Publicat:

Incendiu forestier de proporţii care a provocat moartea a patru persoane, muncitori egipteni, în sudul Ciprului a fost adus sub control, a declarat duminică preşedintele Nicos Anastasiades, relatează dpa.

Ministerul de Externe egiptean a confirmat că patru muncitori egipteni au murit în incendiul masiv care a devastat flancul sudic al masivului forestier Troodos din insula Cipru.

Patru corpuri carbonizate au fost descoperite lângă satul Odos, în districtul Larnaca (sud), a declarat anterior ministrul cipriot de interne Nicos Nouris, informează Agerpres.

"Ambasada Egiptului la Nicosia a fost informată de autorităţile cipriote cu privire la moartea în incendiu a patru cetăţeni egipteni care au lucrat în Cipru", se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministerul de Externe din Cairo a afirmat că cei patru bărbaţi, care erau se pare muncitori sezonieri, vor fi înmormântaţi în Egipt.

Potrivit presei cipriote, cei patru au încercat să fugă de flăcări cu maşina, însă nu au reuşit să scape.

Peste 55 de metri pătraţi de pădure şi terenuri agricole au fost distruse, a declarat preşedintele cipriot Anastasiades duminică după-amiază în timpul unei vizite la cartierul general al pompierilor, referindu-se la cel mai grav dezastru produs pe insulă în ultimele decenii.

Un bărbat suspectat că ar fi provocat incendiul a fost arestat, informează dpa.

Incendiul a izbucnit după o secetă persistentă şi câteva zile de căldură extremă, de peste 40 de grade Celsius, în nord-estul oraşului port Limassol.

Mai multe sate au fost evacuate sâmbătă seara din cauza incendiului. Sute de pompieri, ajutaţi de 11 avioane, au fost desfăşuraţi pentru a stinge flăcările, a informat televiziune de stat RIK.

Israelul, Grecia şi Italia au trimis avioane de stingere a incendiilor în Cipru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img