News Flash:

Incep inscrierile la universitatile fara BAC

10 Septembrie 2014
1545 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat. Incepand de marti, 9 septembrie, universitatile ii pot inscrie la cursuri, pentru anul scolar 2014-2015, si pe cei care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat sau care l-au picat.

Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile, potrivit hotnews.ro. Unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

Marti seara, pe 9 septembrie, in Monitorul Oficial a aparut Ordinul nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in anul scolar 2014-2015. Ordinul este semnat de catre ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si de catre secretarul de stat pe cercetare, Tudor Prisecaru.

Metodologia prevede ca aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani, "in functie de complexitatea calificarii si de numarul de credite dobandite".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021388 (s)