vineri, 19 aprilie, 2024

Incep sa se redeschida restaurantele

Distribuie:

Publicat:

 

Restaurantele din orașul Iași vor fi deschise la 30% din capacitate. În alte nouă localități din județul Iași, restaurantele și cafenelele vor fi închise. Deciziile au fost luate joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași.

Conform deciziei CJSU Iași, restaurantele și cafenelele din comunele Aroneanu, Dolhești, Holboca, Horlești, Miroslava, Rediu, Tomești, Țuțora și Valea Lupului, unde incidența cazurilor de Covid a depășit 3 la mia de locuitori, sunt închise, scrie mediafax.ro.

În Iași, Pașcani, Hîrlău, Podu Ilioaiei, Bârnova, Ciurea, Comarna, Costești, Heleșteni, Ipatele, Miroslovești, Plugari, Răchiteni, Schitu Duca, Ungheni, unde indența este curpinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, restaurantele și cafenelele vor funcționa la 30 la sută din capacitate, între orele 6.00-23.00. În restul localităților din județ, localurile vor fi deschise la 50% din capacitate.

După același algoritm vor funcționa și cinematografele, instituțiile de spectacole, dar și firmele din domeniul jocurilor de noroc.

Decizia CJSU a fost adoptată joi, iar măsurile sunt valabile timp de 14 zile, până în 28 octombrie, când vor fi reevaluate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img