vineri, 19 aprilie, 2024

Incep verificarile anuale la nivelul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Începând de astăzi până vineri, la nivelul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Botoșani și Vaslui din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad are loc verificarea anuală a modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare și alarmare a populaţiei.

Totodată se va controla modul de conlucrare a tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, modul în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii precum şi nivelul de instruire a agenţilor de inundaţii în baza atribuţiilor ce le revin, conform Strategiei Naţionale de Management al Riscului la Inundaţii.

Structurile implicate în exerciţiu sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Centrul operativ pentru Situații de Urgență, Administraţia Naţională „Apele Române”, Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi Botosani, A.B.A. Prut-Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor Botosani şi Vaslui, Grupurile de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgență generate de inundaţii din cadrul C.J.S.U. Botoșani şi Vaslui, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Botosani şi Vaslui, Comitetele locale pentru Situații de Urgență, deținătorii de acumulări.

Aceste exerciții de simulare a producerii de inundații, accidente la construcții hidrotehnice pe bazine hidrografice și județene în care se verifică modul de funcționare al fluxului informațional operativ pentru transmiterea atenționărilor și avertizărilor meteorologice și hidrologice sunt organizate de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor în conformitate cu prevederile „Programului principalelor acțiuni ale Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă pentru anul 2022”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img