News Flash:

Inchiderea caloriferelor ar putea fi interzisa prin lege

7 Februarie 2014
3459 Vizualizari | 0 Comentarii
Inchiderea caloriferelor ar putea fi interzisa prin lege. Masura i-ar viza in mod direct pe cei cu venituri mici care sunt dispusi sa indure frigul pentru a face cat de cat economie.

Autoritatile din domeniu propun ca locatarii sa fie obligati sa plateasca o temperatura de confort de 20 de grade Celsius.

Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice vrea sa puna capat obiceiului locatariilor de a-si inchide caloriferele.

"Romanii simt nevoia sa se fenteze unii pe altii, asta este gena noastra. Acum, impreuna cu institutele de cercetari din domeniu si cu facultatile de profil, vom face niste studii si analize in asa fel incat sa impunem o temperatura de confort de 20 de grade Celsius, prin reglementari legislative si sanctiuni pentru cei care nu le respecta." a declarat Doru Ciocan, presedintele ANRSC, pentru Ziarul Ring.

Oamenii se arata insa extrem de nemultumiti de aceasta initiativa si sustin ca inchid caloriferele din cauza costurilor foarte mari.

Presedintele ANRSC sustine ca legislatia la care lucreaza va fi aplicabila din viitorul sezon rece. Pe de alta parte, reprezentantii asociatiilor de consumatori sustin faptul ca o astfel de reglementare reprezinta o masura abuziva.

„Din perspectiva protectiei consumatorului si pentru ca sunt un stat membru UE trebuie sa inteleaga atat autoritatile publice, cat si cetatenii, dar si agentii economici, ca nu se pot lua masuri abuzive de a intra cu bocancii in proprietarea fiecaruia dintre noi cu diferite reglementari. Nu poate sa impuna nimeni prin nicio reglementare asupra proprietatii unui individ, ca trebuie sa isi inchida caloriferul, sau ca poate sa il deschida sau ca trebuie sa il tina in brate”, a declarat Sorin Mierlea, presedintele Federatiei Asociatiilor de Consumatori.autoritatea nationala doru ciocan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044017 (s)