vineri, 19 aprilie, 2024

Inchiderea granitei dintre SUA si Canada s-ar putea face din noaptea de vineri spre sambata, spune premierul canadian Trudeau

Distribuie:

Publicat:

Închiderea temporară a frontierei dintre Canada şi Statele Unite pentru deplasările 'neesenţiale' ar urma să intre în vigoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a lupta împotriva propagării noului coronavirus, a indicat joi premierul canadian Justin Trudeau, transmite AFP, citată de Agerpres.

'Suntem în curs de a finaliza detaliile cu americanii, dar ne aşteptam ca măsurile să intre în vigoare probabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, deci într-o zi şi jumătate', a spus Trudeau, într-o declaraţie din faţa reşedinţei sale din Ottawa.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri pe Twiter închiderea temporară a frontierei, 'pe baza unui acord reciproc'.

'Schimburile comerciale nu vor fi afectate', a adăugat el. Ulterior, a precizat într-o conferinţă la Casa Albă ca speră că graniţa va putea fi redeschisă după 30 de zile.

Peste 400.000 de persoane trec zilnic, într-un sens sau altul, graniţa americano-canadiană, cea mai lungă din lume, cu aproape 8.900 km.

Justin Trudeau a confirmat că a discutat cu responsabilii companiilor Air Canada şi WestJet pentru repatrierea numărului 'enorm' de canadieni rămaşi blocaţi în străinătate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img