sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Inchisoare cu suspendare pentru un fost presedinte al CJ VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Condamnare definitiva miercuri, 1 martie, pentru Vasile Mihalachi, fost presedinte si vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui. El a fost cercetat si judecat intr-un dosar de abuz in serviciu, primind trei ani de inchisoare cu suspendare.

Condamnat initial la doi ani de inchisoare cu suspendare, in luna aprilie a anului trecut, Mihalachi a avut parte de o majorare a pedepsei, intr-un dosar privind licitatia pentru impartirea traseelor de transport din judetul Vaslui, in urma apelului facut de procurorii anticoruptie.

Curtea de Apel Iasi a stabilit ca, in acelasi dosar, sa majoreze pedeapsa si in cazul inculpatului Danut Ropota, aferent ARR Vaslui. Acesta a primit o pedeapsa majorata de la 1 la trei ani cu suspendare. Si fostul director al Autoritatii Rutiere Romane, filiala Vaslui, a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare in acelasi dosar.

Magistratii ieseni au respins actiunile civile ale firmelor de transport din judetul Vaslui, care au fost defavorizate la licitatiile organizate de CJ Vaslui si care s-au constituit parti civile in cauza, solicitand despagubiri de 140.000 lei.

In dosarul in care a fost condamnat, Vasile Mihalachi este acuzat de procurorii ca in anul 2008, cand activa ca sef al CJ VASLUI, impreuna cu inculpatii Liviu Butnaru, Vasile Vieriu si Danut Ropota, in calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judetean de persoane, prin incalcarea atributiilor de serviciu si a legislatiei in vigoare care reglementeaza transportul public judetean, a determinat inlaturarea unor societati comerciale — operatori de transport public rutier — de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au castigat licitatiile in mod legal, fie au fost impiedicate sa participe la alte licitatii.

Conform procurorilor DNA, prin actiunile inculpatilor “au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img