vineri, 26 aprilie, 2024

INCIDENT SOCANT la Arad!

Distribuie:

Publicat:

Incident feroviar in gara CFR Arad, miercuri dimineata: o locomotiva a lovit o garnitura formata din mai multe cisterne pline cu motorina.

A fost situatie de urgenta in gara CFR din Arad dupa producerea incidentului. Cisterna lovita – care nu era incarcata, conform prevederilor – a fost proiectata deasupra celei de-a doua cisterna vagon care era incarcata cu motorina. Ce s-a intamplat de fapt? Conform primelor informatii, doi mecanici ai unui operator privat veneau cu o locomotiva de la Curtici, cu intentia de a transporta 23 de vagoane cisterna pline cu motorina pana intr-o localitate din judetul Bihor. In momentul in care efectuau manevrele de cuplare a locomotivei la cea dintai cisterna, se pare ca mecanicii nu ar fi redus suficient viteza si ar fi intrat prea tare in cisterna vagon, pe care au proiectat-o deasupra celei de-a doua cisterne vagon. Din fericire, prima cisterna, cea care a fost lovita si avariata, era goala, iar celelalte 23 erau pline cu motorina, asa ca a fost evitat ceea ce putea fi un incendiu de proportii.

„Detasamentul Arad a asigurat cu o autospeciala de stingere cu un ofiter si cinci subofiteri, in zona triajului garii CFR Arad, masuri de prevenire si stingere a incendiilor in vederea evitarii producerii unor alte situatii de urgenta in urma unui accident feroviar. Este vorba despre o garnitura de tren cu 23 de vagoane de motorina pline, un vagon care era gol pus la protectie – in cazul in care cupleaza locomotiva sa nu existe alte probleme. Accidentul s-a produs miercuri dimineata. Echipajele au executat o linie de stingere pe sub traversele de cale ferata si inca o linie pentru protectia vagoanelor. Au fost verificate vagoanele, nu au existat scurgeri de combustibil”, a declarat maiorul George Plesca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad. Mecanicii au fost transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad pentru a li se preleva probe biologice, pentru a stabili daca au consumat bauturi alcoolice si pentru alte teste medicale, scrie aradon.ro.

La locul incidentului era asteptata o macara de la Deva pentru a ridica cisterna lovita de pe linie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img