joi, 28 martie, 2024

Incidente la partida dintre Juventul Colentina si Sepsi! Oficialii neaga orice implicare! Ce s-a intamplat

Distribuie:

Publicat:

Spectatorii prezenti pe arena "Anghel Iordanescu" din Voluntari au avut parte de momente mai putin obisnuite. Mai exact, in timp ce jucatorii celor doua echipe se aflau la incalzire, la statia de amplificare a stadionului s-au auzit injurii si versuri xenofobe. Organizatorii au pus la boxe o parodie a melodiei "Doamne, ocroteste-i pe romani", ale carei versuri incita la violenta si sunt pline de vulgaritati. Cu trimitere clara catre oaspetii celor de la Juventus, Sepsi Sfantu Gheorghe. De precizat ca piesa este interpretata in varianta originala de Sava Negreanu Brudascu.

Interesant este faptul ca Ilie Ciuclea, patronul lui Juventus, a decis ca inaintea fiecarei partide disputate de echipa sa pe teren propriu sa fie intonat imnul Romaniei. In plus, la statia de amplificare sunt puse si alte piese nationaliste.

Ilie Ciuclea este cunoscut ca un nationalist convins, care nu s-a ferit niciodata sa-si expuna propriile idei inclusiv in public. "Nivelul meu de nationalism este cel pe care il cer de la fiecare roman care exista pe pamantul asta. In casa noastra romaneasca au loc si alte neamuri, dar trebuie sa ne respecte obiceiurile si familia. Asta e nationalismul meu! Daca vrei sa te muti in casa noastra, nu incerci pe urma sa imi iei nevasta 'la tranta' sau sa ma batjocoresti cu intentie, pentru ca nu e in regula.

Avem si activitati cultural-artistice, sotia a organizat singurul cor privat din Romania. A fost chemat in toata Europa, iar in luna iunie va merge la Festivalul Stefan cel Mare de la Chisinau. Familia noastra a plecat de la ideea sa ducem la capat niste lucruri normale, nu cautam senzationalul. Faptul ca in tara se intampla lucrurile pe dos, asta face ca noi sa iesim in evidenta, sa parem exceptionali. Dar noi nu urmarim acest lucru”, a explicat Ilie Ciuclea in urma cu mai multi ani.

FC Voluntari si-a declinat orice posibila implicare in evenimentele care au avut loc inainte de Juventus – Sepsi.

"FC Voluntari se dezice de orice implicare in evenimentele care au avut loc pe arena "Anghel Iordanescu" la partida dintre Juventus Bucuresti si Sepsi Sfantu Gheorghe. Conform protocolului incheiat cu gruparea bucuresteana, clubul nostru pune la dispozitie sub forma de inchiriere stadionul si utilitatile, in care este inclus si crainicul statiei de amplificare, la meciurile pe care Juventus le disputa cu titulatura "acasa". Crainicul respecta indicatiile primite de la echipa organizatoare, respectiv Juventus, in tot ceea ce este transmis la statia de amplificare a stadionului", se arata in comunicatul ilfovenilor.

UPDATE 19:18  Paul Terteleac, directorul sportiv al lui Juventus, sustine ca nu a fost nimic premeditat si ca totul a fost o simpla greseala comisa de crainic, care nu are experienta.

"Nu am stiut despre incident. Crainicul este la abia al doilea meci. Melodia respectiva era pe un stick care nu era folosit de obicei, nu am idee cum s-a ajuns aici. Pana in prezent am fost gazde bune, pacat de acest incident. Sunt de parere ca se da prea mare amploare unei greseli", a spus Paul Terteleac pentru Digi Sport.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img