marți, 23 aprilie, 2024

INCOMPATIBILITATE LA PRIMARIA BARLAD:CIOCHINA VASILE, director al Directiei Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor privind posibila incalcare a regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre CIOCHINA VASILE, director al Directiei Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor din cadrul Primariei municipiului Barlad, judetul Vaslui.

In calitate de director al Directiei pentru Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor din cadrul Primariei municipiului Barlad, CIOCHINA VASILE a aprobat si a semnat documente (72 note de fundamentare si 37 de comenzi/note de comanda), in baza carora Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor a achizitionat produse de la S.C. Gecco Com S.R.L. (societate in cadrul careia acesta a detinut functia de contabil in perioada 01 septembrie 2005 — 02 decembrie 2013) in cuantum de 131.468, 64 Lei.

Ulterior, persoana evaluata a semnat in calitate de director si documentele privind achitarea facturilor emise de S.C. Gecco Com S.R.L. (61 ordine de plata si 12 dispozitii de plata).

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre CIOCHINA VASILE a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia ‘Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica’.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img