marți, 23 aprilie, 2024

Incompetenta autoritatilor locale a cauzat moartea unei femei! Iata cum putea fi evitata tragedia din Zimbru

Distribuie:

Publicat:

Ieri, o femeie in varsta de 69 de ani a murit dupa ce a fost lovita de un camion chiar pe trecerea de pietoni. Ieri-dimineata, in jurul ore 10:00, un apel la numarul unic de urgente 112 avea sa anunte ca un accident rutier grav s-a produs in zona Zimbru, in apropierea sensului giratoriu. Imediat la fata locului a ajuns un echipaj de la Ambulanta, iar mai apoi un echpaj SMURD.

Femeia in varsta de 69 de ani a fost scoasa de sub camion, iar medicii au inceput o lupta contra cronometru. Din pacate, ranile pe care le-a suferit au fost incompatibile cu viata. Dupa cateva minute, medicii au fost nevoiti sa declare decesul. Martorii au povestit ca femeia s-a angajat regulamentar in traversarea strazii.

Ca deobicei, este nevoie ca oamenii sa moara calcati de masini pentru a motiva autoritatile locale sa isi faca treaba asa cum ar trebui. Acea trecere de pietoni este una dintre cele mai periculoase din Iasi, fiind amplasata foarte aproape de sensul giratoriu. Se stie de multa vreme cat de haotic circula soferii in zona respectiva, insa in ciuda acestui fapt nu s-a luat nicio masura pana in prezent. 

O alta problema o reprezinta masinile parcate foarte aproape de trecere, acestea obstructionand vizibilitatea conducatorilor auto, dar si a pietonilor. 

Solutia cea mai buna, din punctul de vedere al iesenilor care au citit despre acest incident si a celor care locuiesc in zona Zimbru, ar fi ca trecerea de pietoni sa fie mutata la o distanta mai mare fata de sensul giratoriu. Totodata, in masura posibilitatilor aceasta ar putea fi si semaforizata. 

Sa speram ca nu va mai fi necesara pierderea altor vieti pentru a fi gasite si aplicate solutii cat mai rapid, la fel cum s-a intamplat si in cazul numeroaselor evenimente rutiere de la Valea Lupului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img