vineri, 19 aprilie, 2024

INCREDIBIL! A NINS pe Transalpina!

Distribuie:

Publicat:

Pe Transalpina, in judetul Gorj, a cazut grindina si lapovita, duminica, iar drumarii au intervenit cu clorura de calciu pentru a evita formarea ghetusului. Soferii care nu au masinile echipate de iarna sunt sfatuiti sa astepte pana cand echipajele de deszapezire vor curata carosabilul de zapada.

Un strat subtire de zapada s-a asternut pe DN 67 C, Transalpina, in zona Ranca, iar drumarii intervin pentru curatarea carosabilului. Reprezentantii Sectiei de Drumuri Nationale Targu-Jiu au declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca se intervine cu clorura de calciu pentru evitarea formarii ghetii pe carosabil.
„Din cauza schimbarii bruste a temperaturii, sub 4 grade Celsius, pe DN 67 C, Transalpina, intre kilometri 34-37, s-au inregistrat caderi de grindina si lapovita. Angajatii Districtului Ranca au intervenit cu clorura de calciu pentru a evita formarea ghetusului pe drum. Sfatuim conducatorii auto surprinsi cu autovehiculele neechipate de iarna sa ramana opriti pe marginea partii carosabile pana cand conditiile meteo permit reluarea calatoriei”, a declarat Cristi Tudor, reprezentantul Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Targu-Jiu.
Acesta a mai spus ca in zona a cazut grindina abundent, „incat se facuse de aproape 10 centimetri pe drum”.
„Am fost nevoiti sa dam cu clorura, ca iarna. Nu a mai fost nevoie sa dam cu lama. Jandarmii montani ne-au anuntat imediat, erau in patrulare”, a mai spus seful SDN Targu-Jiu.
Judetul Gorj se afla pana luni, la ora 03.00, sub informare meteorologica de instabilitate atmosferica, ploi moderate cantitativ, fiind anuntate si averse torentiale, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img