joi, 28 martie, 2024

INCREDIBIL! Coreea de Nord, amenintare FARA PRECEDENT la adresa ONU

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a amenintat marti cu actiuni ‘fizice’ ca raspuns la adoptarea de catre Consiliul de Securitate al ONU a unei noi rezolutii cu sanctiuni, calificand acest demers drept un ‘act terorist’ dirijat de SUA impotriva Phenianului, relateaza agentia de presa sud-coreeana Yonhap. Aceasta declaratie venita din partea Comitetului de pace al Coreii de Nord in Asia-Pacific intervine la o zi dupa ce regimul de la Phenian a denuntat sanctiunile ONU ca urmare a noilor sale teste de rachete cu raza lunga de actiune si a amenintat cu represalii Washingtonul
“Inamicii nu trebuie sa uite ca suntem gata sa luam masuri strategice nemiloase, care implica actiuni fizice, prin mobilizarea deplina a puterii noastre nationale”, a declarat un purtator de cuvant al comitetului mentionat, citat de agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, potrivit Agerpres. Comitetul pentru pace in Asia-Pacific este o structura afiliata Partidul Muncitorilor din Republica Populara Democrata Coreeana (Coreea de Nord). 

Phenianul a amenintat luni SUA cu actiuni dure, acuzand Washingtonul de comiterea unei ‘crime odioase’ impotriva RPDC. 
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sambata noi sanctiuni impotriva Coreii de Nord ca urmare a celor doua teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuate in iulie. Masurile, inclusiv interzicerea tuturor exporturilor de carbune, au ca scop reducerea cu o treime a veniturilor anuale ale exporturilor nord-coreene in valoare de 3 miliarde de dolari. Rezolutia care prevede sanctiuni impotriva Coreii de Nord este a opta de acest gen adoptata din 2006, cand Phenianul a efectuat primul sau test nuclear.  Coreea de Nord a declarat ca armele sale nucleare nu fac obiectul unor negocieri si ca va continua sa combine politica sa de dezvoltare a armelor nucleare cu cea economica, cunoscuta sub numele de politica ‘byongjin’, noteaza Yonhap.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img