News Flash:

INCREDIBIL:Episcopul Corneliu Barladeanu a pus-o de o noua afacere

20 Decembrie 2016
7765 Vizualizari | 2 Comentarii
In prag de sarbatori acesta obliga preotii din judet sa vanda mii de calendare la suprapret. Maritul preot a dat porunca sa fie tiparite cateva mii de calendare de perete, dar si mai mici stil agenda. Pretul pentru tiparirea unui calendar tip coala simpla de perete este de 0,30 de bani, al unii calendar tip agenda de buzunar este de 1,5 lei, iar al unii calendar de perete cu arc 2,5 lei. Episcopul a distrbuit in parohii caruta cu calendare, dar le-a impus preotilor sa le vanda cu preturi si de 10 de ori mai mari. Astfel ca un amarat de enorias plateste pentru hartia bagata pe gat de episcop si cate 15 lei.

"Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Corneliu Barladeanul, au fost tiparite calendarele bisericesti pe anul 2016, in varianta de perete sau foaie, precum si in format agenda, instrumente pastorale indispensabile pentru clericii si credinciosii ortodocsi. Acestea se gasesc spre vanzare la toate parohiile din Eparhia Husilor si la magazinele de obiecte bisericesti din principalele orase ale judetului.Intrucat, in aceasa perioada, exista si in comertul obisnuit calendare pe anul 2016 (altele decat cele tiparite de Biserica Ortodoxa Romana), care contin numeroase erori ori sunt falsuri, in speta calendare din anii trecuti care au doar anul modificat, alaturi de alte obiecte de cult, inclusiv lumanari necorespunzatoare liturgic, facem precizarea ca atat producerea, cat si valorificarea acestora se poate face numai cu respectarea legii. Reamintim ca prin achizitionarea calendarelor si a lumanarilor se sustine opera pastoral-misionara a Bisericii noastre, de aceea recomandam credinciosilor sa le achizitioneze doar de la bisericile parohiale, manastirile si magazinele noastre", spun reprezentantii Episcopiei Husilor. 

Candele la pret deImplicata in mai multe scandaluri in ultimii ani, Episcopia Husilor nu se dezminte nici in aceasta perioada. In timp ce pe credinciosi ii indeamna la smerenie si cumpatare, reprezentantii Episcopiei nu stiu ce sa faca pentru a aduna cat mai multi bani. Reprezentantii Episcopiei impun niste preturi colosale pentru miile de candele bagate pe gat preotilor din biserici. Lacasele de cult din Vaslui sunt obligate sa vanda zeci de mii de candele, sticle de vin ori calendare. Preturile de vanzare ale candelelor variaza intre trei si sase lei, cu toate ca preturile de achizitie sunt infime. Astfel, o candela care in magazine sau depozite costa 30 de bani, 50 de bani sau maximum un leu, va putea fi cumparata de enoriasi din bisericile din judet la preturi mult umflate. „In fiecare an ni se baga pe gat obiecte pe care suntem obligati sa le vindem. Indiferent ca le vindem sau nu, noi banii catre Episcopie tot trebuie sa-i dam. Pana acum ni s-au dat lumanari, calendare, calendare sau sticle de vin pe care trebuie sa le platim la valori cu mult mai mari decat cele de pe piata libera si indiferent daca reusim sau nu sa vindem produsele, noi trebuie sa platim la Episcopie. Va fi foarte greu sa le vindem, din moment ce credinciosii pot gasi produse similare in magazine, dar la preturi mult mai mici", a declarat, sub protectia anonimatului, un preot vasluian. Episcopia HusI aduna anual zeci de miliarde de la preoti Numai anul trecut, in bisericile din judetul Vaslui s-ai vandut 50 de tone de lumanari, pretul pe kilogram fiind de 40 de lei. Un calcul simplu arata ca din vanzarea lumanarilor, s-au scos bani frumosi, suma ridicandu-se la 2.000.000 de lei. Iar asta nu e tot. Fiecare parohie trebuie sa cumpere 100 de litri de vin, folosit pentru impartasanie. Pretul este de 11 lei pentru o sticla de 0,75 ml, iar calitatea vinului lasa de dori atat de mult, incat unii preoti il cumpara, dar nu il folosesc, ci prefera sa aduca vin de acasa, ori sa apeleze la mila enoriasilor. Afacerile de sute de mii de lei nu se opres aici. Calendarele care pot fi cumparate cu sase lei in toate bisericile din tara, la Vaslui costa 15 lei, pentru ca asa au decis mai marii Episcopiei. Preotii platesc pentru marfa trimisa spre vanzare de la Episcopie, dar nu pot returna nimic in cazul in care vanzarea nu merge. Mai mult respectivele sume de bani nu sunt inregistrate la fisc. 

Un episcope putred de bogat. Milostenie ZERO!

Episcopia Husilor, cea care le impune fetelor bisericesti sa vanda tot felul de obiecte necesare oricarui crestin la preturi exorbitante si se presupune ca traieste din generoasa cutie a milei, detine o avere demna de un ... rege.Nu multi sunt cei care stiu ca Episcopia Husilor are 4.000 de hectare de padure si sute de hectare de teren arabil si pasune, pe care le administreaza scutita fiind de orice taxa, sub pelerina regimului bisericesc.

Daca privim statisticile de la nivelul intregului judet, fondul forestier este reprezentat de o suprafata de 70.888 ha. Din acest total, 49.663 ha apartin statului, 8.732 apartin persoanelor fizice, 3.182 firmelor iar 345 administratiei publice locale. 4.196 de hectare apartin bisericilor.
Daca privim statistica, Episcopia Husilor detine jumatate din cat au persoanele fizice la un loc si depaseste cu mult totalul societatilor .

Aproximativ 6% din toata suprafata forestiera a judetului este in administratia clerului, iar de paza si gestionarea padurilor se ocupa Mitropolia Moldovei. Nici in ce priveste suprafata de teren arabil si pasune, Episcopia nu se lasa mai prejos. Toate unitatile subordonate Episcopiei Husilor au depus cereri de subventie la APIA pentru 385 de ha pentru suprafetele cultivate.Biserica Ortodoxa Romana (BOR), NU achita impozite pe profit iar toti contribuabilii achita lunar 60% din salariile personalului clerical si neclerical, plus ca, statul roman plateste, de asemenea, integral salariile profesorilor de religie ortodoxa din scoli cu bani de la bugetul Ministerului Educatiei.Episcopia privilegiata a Husilor a mai primit si alte surse de finantare de la Consiliul Judetean Vaslui, daca ar fi sa ne amintim ajutorul de urgenta de 100.000 de lei acordat pentru construirea unui acoperis, cu foarte putin timp inainte de inceperea campaniei electorale.Ce face Episcopia Husilor cu toti acesti bani, cum ii administreaza si mai ales ce face si cu banii din cutia milei, este o enigma pentru fiecare dintre noi care, desi stim aceste lucruri, nu concepem „sa mergem la biserica daca nu avem un ban in buzunar". 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

anonim  | #4806
Cum **** mea sa te mai duci la biserica cu astfel de oameni!!!,
Sa ma fut in codul vostru  | #4807
Asta pentru ca oamenii sunt prosti . Cultul este liber , la fel ca si dreptul la cuvant. Nu esti obligat sa faci ce spune popa.
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033516 (s)