vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL! Fostul sef al ANI ii cerea pe “firul scurt” sefei CNA sa ancheteze Antena 3

Distribuie:

Publicat:

Horia Georgescu, fostul sef ANI, a sunat-o pe Laura Georgescu pe “telefonul scurt”, cerandu-i sa se sesizeze in privinta unei emisiuni de la Antena 3. Apelul catre Laura Georgescu a fost facut pe “telefonul scurt” (retea dedicata, pusa la dispozitie de Serviciul de Telecomunicatii Speciale – STS, folosita exclusiv de liderii institutiilor statului), relateaza paginademedia.ro. E ceea ce a declarat in instanta, Maricela Mierlea, sefa Cancelariei CNA, in procesul in care Laura Georgescu a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie.

Fiindca Laura Georgescu era plecata intr-o delegatie in afara tarii, Maricela Mierlea a raspuns la apelul dat de Horia Georgescu pe “linia scurta”, informand-o ulterior pe sefa CNA. La acea vreme, biroul ramanea descuiat dupa plecarea Laurei Georgescu din institutie. Dupa inceperea acestui proces, biroul Laurei Georgescu este incuiat atunci cand aceasta nu se afla la CNA.

Apelul a fost considerat de catre Maricela Mierlea o incercare de interventie, o influentare a sefei CNA de catre seful ANI. “Orice telefon primim cu o sesizare, persoana respectiva este sfatuita sa formuleze in scris o sesizare. CNA nu primeste sesizari prin telefon”, a spus Maricela Mierlea in fata instantei.

La intoarcea Laurei Georgescu la birou, sesizarea ar fi fost intocmita in Secretariatul CNA, cu ajutorul lui Bogdan Roman, lucrator la departamentul IT al CNA, si el martor in acest dosar.

Istoria dosarului

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a sefei Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fostului primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si a Narcisei Iorga, fost membru CNA, pentru fapte de coruptie.

Laura Georgescu este acuzata de abuz in serviciu, (2 infractiuni, din care una in forma continuata — 25 acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale), iar Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat si membru in Comitetul Executiv National al unui partid, pentru folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

Gheorghe Stefan, care controleaza postul de televiziune Giga TV, si Nargisa Iorga, membru CNA la data faptei, au fost deferiti justitiei pentru instigare la folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img