News Flash:

Incredibil !Grecia a platit anticipat transa de 750 milioane de euro catre FMI

12 Mai 2015
1425 Vizualizari | 0 Comentarii
Grecia a platit luni o transa de 750 milioane de euro catre Fondul Monetar International, cu o zi inainte de scadenta, au anuntat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Rambursarea a atenuat ingrijorarile creditorilor europeni, dupa ce o serie de oficiali eleni au sugerat saptamana trecuta ca Grecia risca sa intre in incapacitate de plata.

Duminica, adjunctul directorului Departamentului pentru Europa al Fondului Monetar International, Jorg Decressin, a recunoscut ca institutia cu sediul la Washington si autoritatile de reglementare bancara din tarile Europei de Sud-Est lucreaza la o serie de planuri de rezerva pentru eventualitatea in care Grecia va intra in incapacitate de plata.

In cursul acestor discutii, FMI a cerut autoritatilor nationale de supervizare din domeniul bancar sa se asigure ca bancile grecesti au suficiente active pe care sa le poata schimba pentru finantare de urgenta de la bancile lor centrale, in cazul in care finantarea de la bancile mama din Grecia va fi oprita brusc si, de asemenea, ca fondurile de garantare a depozitelor sunt la un nivel suficient.

Luni, 11 mai, era programata o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro, insa atat oficialii greci, cat si cei europeni, au declarat ca nu se asteapta sa se ajunga la un acord final la aceasta reuniune, acord care sa permita deblocarea unei transe de 7,2 miliarde de euro din programul de asistenta, bani de care Atena are mare nevoie.

Pana acum, progresele realizate in cursul negocierilor dintre Grecia si creditorii internationali (Fondul Monetar International, zona euro si BCE) au fost modeste, din cauza ca autoritatile de la Atena refuza sa adopte masurile de reducere a pensiilor si reformele de pe piata muncii cerute de creditori, care ar contraveni cu promisiunile facute de acestea in perioada alegerilor.

grecia creditorilor europeni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0867 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023875 (s)