vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL! Iata ce se intampla in organismul tau daca renunti la alcool doua saptamani

Distribuie:

Publicat:

Bere, vin, margarita…nu conteaza ce tip de alcool beti, atata timp cat este alcool.  Stiti si voi care sunt simptomele resimtite dimineata dupa o noapte in care ati baut prea mult, dureri de cap, ameteala, varsaturi, deshidratare,

extenuare si asa mai departe. Consumul de alcool in exces va poate imbolnavi serios. Totusi, chiar si doua pahare de vin inainte de culcare va pot face rau intrucat alcoolul afecteaza drastic atat mintea cat si corpul.

Incercati sa renuntati la alcool definitiv timp de doua saptamani pentru a vedea ce se intampla cu corpul vostru.

1. Veti pierde in greutate. Studiile arata ca in medie, o persoana consuma intre 100 si 300 de calorii pe zi in plus numai din alcool. Un pahar de vin pe zi sau o bere pot parea inocente, insa 100 de calorii in plus fata de caloriile pe care le ardem ne vor face sa luam vizibil in greutate in numai un singur an.

Cocktail-urile de fructe au intre 200 si 700 de calorii fiecare, sunt foarte bogate in zahar care va va face sa luati in greutate si va vor da o stare de spirit proasta. In plus, dupa ce veti fi consumat alcool, simtiti nevoia sa consumati alimente grase care sa va absoarba alcoolul din stomac, adaugand si mai multe calorii in plus.

2. Veti avea mai multa energie. Probabil considerati ca un pahar de vin inainte de culcare va va ajuta sa dormiti mai bine, insa nu este nici pe departe adevarat. Alcoolul afecteaza ciclul normal de somn. In loc sa aveti un somn odihnitor, a doua zi va veti trezi si mai obositi si complet lipsiti de energie.

Mai mult decat atat, va va fi foarte greu sa va concentrati si veti fi nervosi. Incercati sa nu consumati alcool seara inainte de culcare pentru a fi complet in forma a doua zi.

3. Veti avea o dispozitie mult mai buna. Alcoolul si depresia sunt direct conectate.

Poate credeti ca un pahar de vin va va ajuta sa va destindeti si sa iesiti din starea de consum, anxietate si de nervozitate in care va aflati. Insa alcoolul nu va face decat sa va amplificati starea in care va aflati. Renuntati la alcool cand nu va simtiti bine si incercati sa va depasiti sentimentele neplacute in mod natural, constientizandu-le . Numai asa le veti putea evita si preveni pe viitor, prin auto-control.

4. Contul vostru bancar va va multumi garantat. Vi s-a intamplat vreodata sa va verificati contul bancar dupa o noapte in care nu ati mai tinut cont de banii pe care i-ati lasat intr-un bar? Fie ca obisnuiti sa va faceti stocuri de alcool acasa sau ca obisnuiti sa iesiti cu prietenii la un pahar, este un obicei care va lasa o gaura in portofel. Sunt atatea lucruri pe care le puteti face cu banii respectivi. Nu e pacat sa ii cheltuiti pe alcool?

5. Pielea va fi mai sanatoasa si mai stralucitoare. Alcoolul deshidrateaza intregul organism, inclusiv pielea. Consumul de alcool usuca pielea si o lasa fara stralucire. Un ficat plin de grasimi si zahar de la alcool nu va mai fi capabil sa elimine toxinele sau sa functioneze corect. Renuntarea la alcool va permite organismului sa absoraba nutrientii necesari, iar pielea va arata sanatoasa din nou.

SURSA: www.davidwolfe.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau
sursa: andreilaslau.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img