sâmbătă, 20 aprilie, 2024

INCREDIBIL! Iesenii aflati in carantina au primit mancare cu viermi si gandaci! Probe video cu mancarea furnizata de catre restaurantul Take and Eat. Patronii au facut 1 milion de euro – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Vând mâncare de peste 1 milion de euro pe an. S-au lăcomit și au trimis mâncare cu gândaci și viermi unor ieșeni aflați în carantină. Firma Take and Eat este plătită de municipalitate să ajute oamenii suspectați de coronavirus.

„Dimineață am primit un sandviș, adică două pâini cu carne de pui în mijloc și salată verde. Am scăpat pachetul din mână când am văzut că erau viermi și gândaci”, a povestit ieșeanul Vali Tofan.

Imaginile video sunt de necontestat. Unul dinte asociații restaurantului a refuzat să ofere un punct de vedere.

„Nu vrem să oferim informații cu privire la acest caz”, a declarat Bogdan Ichim

Situație incredibilă la un hotel din Zona Industrială, unde se află în carantină mai mulți ieșeni veniți din Anglia. În cursul dimineții de ieri, aceștia au primit pachete de mâncare, livrate de către restaurantul Take and Eat. În timp ce multe restaurante nu au reușit să prindă contracte cu Statul pentru furnizarea de alimente, „băieții deștepți” de la Take and Eat au reușit. Contractul a fost semnat cu municipalitatea ieșeană. Nu e de mirare, pentru că unul dintre asociați joacă fotbal în timpul liber cu reprezentanții Primăriei. Însă, și-au dat cu firma în cap. Pachetele trimise celor aflați în carantină erau pline de viermi și gândaci. Înspăimântați, au aruncat pachetele și au sunat la Direcția de Sănătate Publică și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași. Societatea riscă amenzi usturătoare. Întâmplarea a fost relatată de Vali Tofan, aflat în carantină de 8 zile.

„Am intrat în carantină după ce am venit din Anglia. Dimineață am primit un sandviș, adică două pâini cu carne de pui în mijloc și salată verde. Am scăpat pachetul din mână când am văzut că erau viermi și gândaci. Un văr de-al meu care este în altă cameră mi-a spus că avea mâl în sandviș. Este incredibil ce se întâmplă. Am sunat la recepție și le-am spus. Au venit și au strâns pachetele. Am sunat la restaurant, mi-au spus că nu se poate așa ceva. Nu este un caz singular. Apoi, au revenit și ne-au spus că ne dau două pizza. Eu m-am enervat și i-am spus că ar trebui să dea 10.000 de euro. Nu este normal ce se întâmplă. Am filmat tot”, a spus Tofan.

În posesia reporterilor BZI au intrat și imaginile video care demonstrează că mâncarea era infestată.

Patron: „Nu vrem să oferim informații”

Reporterii BZI i-au contactat pe reprezentanții restaurantului, care nu prea aveau chef să ofere explicații.

„Eu sunt acasă acum, nu știu despre ce este vorba. Poate asociatul meu știe. Nu vrem să oferim informații cu privire la acest caz”, a declarat Bogdan Ichim, unul dintre asociații din firmă.

Nu a vrut să ofere explicații pentru că miza este destul de mare. Anularea unui contract de catering pe timp de criză poate afecta serios afacerea. O scurtă verificare a veniturilor înregistrate de restaurant arată sume importante. Spre exemplu, Take and Eat SRL a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 5,5 milioane de lei, peste 1 milion de euro, cu un profit de 792.734 de lei, cu un număr de 34 de angajați. Pe lângă Bogdan Ichim, în firmă mai apare ca asociat și Daniel Crengăniș, cu părți sociale egale.

Au mai multe firme

Activitatea de livrări a fost transferată pe mai multe societății. Ichim și Crengăniș mai apar ca asociați în societatea Papa Food SRL, care are o cifră de afaceri de 730.326 lei, cu un număr de 7 angajați, în Bodydany SRL, cu o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei, cu 17 angajați și Dabo Food SRL, cu vânzări de aproape 500.000 lei, cu un număr de 4 angajați. Ichim are calitatea de unic asociat într-o firmă de construcții Anbo Construct SRL.

„Meniurile zilnice pot fi prestabilite de comun acord și acestea pot varia de la o săptămână la alta astfel încât angajații companiilor cu care avem încheiate contracte de catering pot servi masa pe baza acestui meniu în contravaloarea prestabilită inițial. La întocmirea meniurilor se ține cont de preferințele culinare sau morale ale fiecărei persoane și aceste meniuri pot fi schimbate periodic în funcție de anotimp și de preferințele angajaților”, se arată în oferta restaurantului Take and Eat.

Au contract cu Finanțele

Ichim și Crengăniș au câștigat un contract și cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Mai precis, furnizează mâncare la cantina amenajată la subsolul instituției. În vara anului 2017, DGRFP Iași a organizat o licitație pentru închirierea unui spațiu din sediul instituției, cu destinația de cantină. La procedura organizată s-au prezentat două firme, ambele controlate de către afaceriștii menționați. Pentru spațiul în suprafață de 79,36 metri pătrați, conform caietului de sarcini, prețul de pornire a fost de 18 lei pe metru pătrat. În urma licitației, câștigătoare a fost declarată firma Dabo Food SRL. Reprezentanții firmei ieșene au licitat 30,6 lei pe metru pătrat. Asta înseamnă că Finanțele încasează lunar suma de 2.428 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img