vineri, 26 aprilie, 2024

INCREDIBIL! Inca o eroare marca Facebook! Milioane de utilizatori au fost afectati

Distribuie:

Publicat:

Facebook este investigata de o autoritate de reglementare din Irlanda in urma anuntului companiei potrivit caruia o eroare software a expus fotografiile private a pana la 6,8 milioane de utilizatori, aceasta fiind cea mai recenta dintr-o serie de erori legate de confidentialitatea datelor utilizatorilor, transmite Reuters, potrivit news.ro. Comisia pentru Protectia Datelor din Irlanda, principala autoritate din UE care supravegheaza Facebook, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca investigheaza compania  pentru a stabili daca a respectat reglementarile europene stricte prin reactiile sale la o serie de erori, inclusiv cea de expunere publica a fotografiilor.

Facebook a anuntat intr-un comunicat sa este in contact strans cu autoritatea de reglementare si va raspunde la orice intrebare. Investigatia este a doua deschisa de autoritatea de reglementare irlandeza de la intrarea in vigoare a noilor reglementari europene, in luna mai. Facebook a dezvaluit vulnerabilitatea foto vineri, anuntand ca circa 1.500 de aplicatii software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, pana la 25 septembrie. ”Regretam foarte mult ceea ce s-a intamplat”, a anuntat Facebook pe o postare de blog. Legislatia europeana obliga companiile sa anunte autoritatilor incidentele in termen de 72 de ore, conferind acestora dreptul sa aplice amenzi de pana la 4% din veniturile globale anuale, in cazul infractiunilor.

Facebook urma sa anunte utilizatorii carora le-au fost expuse fotografiile.

Incidentul ar putea submina eforturile Facebook de a asigura utilizatorii si autoritatile de reglementare ca face progrese in imbunatatirea securitatii si a confidentialitatii datelor, dupa o serie de probleme, precum cazul Cambridge Analytica, cand datele a milioane de utilizatori au fost vandute pentru campanii politice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img