vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL! Klaus Iohannis membru intr-un ONG INFIINTAT de SOROS! Este ILEGAL

Distribuie:

Publicat:

Pare desprins dintr-un film, dar nu este. Presedintele tarii, Klaus Iohannis, este PRESEDINTELE unui ONG infiintat e catre controversatul George Soros.

CONFORM CONSTITUTIEI ROMANIEI:
 

Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii (Art. 80, alin.1 – Constitutia Romaniei).

In timpul mandatului, Presedintele Romaniei (…) nu poate indeplini NICI O ALTA FUNCTIE PUBLICA SAU PRIVATA (Art. 84, alin.1 – Constitutia Romaniei).

Presedintele exercita functia de mediere (…) intre stat si societate (Art. 80, alin.2 – Constitutia Romaniei).

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, este membru in consiliul unui organism privat: European Council of Foreign Relations (Consiliul European de Relatii Externe). Alaturi de presedinte, pe lista membrilor, publicata de site-ul oficial al ECFR, se mai afla, din partea Romaniei: Daniel Daianu, Monica Macovei, Alina Mungiu-Pippidi si Ion Sturza.

Din consiliul ECFR fac parte multe personalitati internationale, fosti premieri si fosti presedinti de stat, comisari europeni, ambasadori si ministri de externe. Klaus Iohannis este insa SINGURUL sef de stat in functie din aceasta lista. Mai mult decat atat, asa cum vom vedea, Klaus Iohannis a acceptat functia de membru in consiliul ECFR dupa ce a devenit presedintele Romaniei.

Pe site-ul ECFR, presedintele Romaniei se invecineaza cu George Soros si cu fiul acestuia, Alexander Soros, care apar pe lista Ungariei.  

Un think-tank fondat si finantat de Soros

ECFR este, conform registrului Comisiei Europene, primul think-tank pan-european. A fost lansat in octombrie 2007 si are ca obiective „organizarea unor activitati de cercetare si promovarea unor dezbateri in toata Europa cu privire la dezvoltarea unei politici externe coerente si eficiente, bazata pe valori europene. Activitatea ECFR se bazeaza pe trei elemente distinctive:

1) Consiliu pan-european. ECFR a reunit, intr-un distins Consiliu, peste 280 de membri (n.r. – 285) – politicieni, factori de decizie, experti si lideri de afaceri din toata Europa – care se reunesc o data pe an. Membrii furnizeaza staff-ului ECFR consultanta si feedback si asista activitatile ECFR in cadrul tarilor din care provin. Acest Consiliu este prezidat de Carl Bildt, Emma Bonino si Mabel van Oranje.

2) O prezenta fizica in principalele state membre ale Uniunii Europene. Lucru unic printre think-tank-urile europene, ECFR are birouri in Berlin, Londra, Madrid, Paris, Roma, Sofia si Varsovia. Birourile sunt platforme pentru cercetare, dezbatere si advocacy.

3) Un proces distinct de cercetare si elaborare de politici. ECFR a reunit o echipa de cercetatori si de practicieni recunoscuti din toata Europa, pentru a-si atinge obiectivele gratie unor proiecte inovatoare, cu accent pan-european.”

Anul trecut, ECFR a avut un buget total de 7.207.827 de euro.  De unde vin banii? Pe site-ul Comisiei Europene se precizeaza ca 1.234.062 euro provin din „surse nationale”, 14.162 euro – un grant al Comisiei europene, 11.408 euro – „surse locale/regionale”, iar 5.948.195 euro „din alte surse”. Ce fel de „alte surse”?

Pentru mai multe detalii: AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img