vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL:Ucraina a infiintat o brigada “pentru apararea Bucovinei de Romania”

Distribuie:

Publicat:

O noua brigada este infiintata “in Bucovina pentru apararea in fata unor posibile pretentii ale Romaniei asupra acestei regiuni”, au anuntat luni, la Ivano-Frankivsk, seful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ “Zapad”, colonelul Viktor Kevljuk, precum si viitorul comandant al brigazii, colonelul Vasyl Zubanych, informeaza agentia de presa rusa oficiala TASS.

“Ministrul apararii al Ucrainei a luat decizia de forma o noua brigada montana de asalt cu numarul 10. Locul de cartiruire al brigazii va fi Kolomyia (Colomeea).

Avem sarcina de a vedea ce a ramas acolo din obiectivele militare, de a desfasura actiuni de reconstructie si reutilare a cazarmilor. Dupa aceasta, vom fi gata sa angajam pe baza de contract in jur de o mie de voluntari”, a declarat Kevljuk, citat, potrivit TASS, de o publicatie locala.

“Obiectivul principal al brigazii este apararea in fata unor ipotetice pretentii teritoriale asupra Bucovinei din partea Romaniei”, a declarat colonelul ucrainean. Acesta a declarat, de asemenea, ca exista inca un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanti care “sa stie sa lupte foarte bine in munti — Crimeea”.

Este planificat ca formarea unitatii militare sa se incheie pana la 30 octombrie.

Potrivit TASS, in ultimii ani Bucurestiul a accelerat procesul de obtinere, in baza unei proceduri simplificate, a cetateniei romane de catre locuitori din nordul Bucovinei, aflata astazi in componenta Ucrainei. Spre frontierele estice catre portul Constanta de la Marea Neagra “experti au reperat in repetate randuri desfasurari de tehnica militara si soldati ai armatei romane”, mai scrie agentia de presa rusa oficiala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img