miercuri, 24 aprilie, 2024

INCREDIBIL !Un argesean a reusit o PERFORMANTA uluitoare! A ingrasat un porc pana la peste o jumatate de tona. In picioare, este inalt cat un basketbalist

Distribuie:

Publicat:

Un gospodar din Fiscut, judetul Arad, a reusit performanta sa ingrase un porc atat de mult incat animalul a ajuns sa cantareasca peste o jumatate de tona. Daca s-ar ridica in doua picioare, porcul este inalt aproape cat Ghita Muresan.
 
Sony, caci acesta este numele animalului, are peste 500 de kilograme si o lungime impresionanta, care trece de doi metri. Practic, daca s-ar ridica in picioare, porcul ar fi cat un basketbalist sau mai bine zis aproape cat Ghita Muresan. Porcul, despre care vorbeste toata lumea din zona, face parte din rasa Duroc, o rasa formata in Statele Unite, in secolul 19.

Specialistii spun ca acesti porci au o inteligenta aparte. Porcii din aceasta rasa pot cantari pana la 350 de kilograme. Sony, insa, a intrecut orice asteptari si a batut toate statisticile, ajungand la peste 500 de kilograme. Secretul acestei dezvoltari, demne de cartea recordurilor, il detine familia Goronea, din Fiscut, care a reusit sa creasca, pana acum, trei generatii de astfel de uriasi de peste 400 de kilograme.

Aceasta familie a facut o pasiune din a imbunatati aceasta rasa, astfel ca le-a mers si vestea, iar acum sunt vizitati de clienti din toata tara.

„Secretul nu este unul greu de realizat. Porcul trebuie sa fie de rasa, mascul si sa manance mult. I-am dat grau, porumb. Nu i-am dat ceva special de crestere! Nu, nu, fara prostii, fara anabolizante si concentrate. E cat un vitel. La asta i-am dat, in ultima parte, cat a biruit! Il mai tin vreo doua saptamani si apoi il tai. Sony al III-lea este, de fapt, urmasul lui Sony Intaiul, care a trecut de 1,80 de metri, si al lui Sony al II-lea, care a trecut de 1,94 metri, care au cantarit fiecare peste 440 de kilograme. Am scos din ceilalti porci, de la fiecare aproximativ 66 de kg de cotlet si sunca din spate in jur de 45 de kg. Asta are peste doi metri si peste 500 de kg. E un vitel mai mic. Porc e mai greu sa gasesti peste 350 de kg. Monstrulica mananca o galeata de 15 kg de cereale pe zi. Are pofta si nu e la regim”, a declarat proprietarul porcului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img