vineri, 29 martie, 2024

Infectata cu Covid-19, mama unei vedete Antena 3 a murit! Mesajul lui Radu Tudor

Distribuie:

Publicat:

Ana Iorga, jurnalistă Antena 3, este în doliu, după ce mama sa, infectată cu Covid-19, s-a stins din viață.

Este vorba despre Lucian Iorga, doctor în psihologie al Armatei Române.

Radu Tudor a transmis un mesaj de susținere familiei Iorga.

„Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu & Ana Iorga, condoleante! Sunt alaturi de voi in acest moment greu. Lucia Iorga a fost un remarcabil doctor in psihologie al Armatei Romane. Dumnezeu sa o odihneasca !”, a anunțat Radu Tudor.

Și ministrul Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe familiei îndurerate

„Am primit astăzi o veste tristă: doctorul în psihologie al Armatei României, Lucia Iorga, a trecut la cele veşnice!
Sincere condoleante familiei şi celor care i-au fost prieteni şi apropiaţi.
Lucia Iorga a fost unul dintre cei mai respectaţi specialişti în psihologie ai Ministerului Apărării Naţionale, testând psihologic mii de candidaţi la cariera militară şi pentru plecarea în misiuni internaţionale.
Dumnezeu s-o ierte şi s-o binecuvânteze!”, este mesajul ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

Fiul Luciei Iorga a anunțat că mama sa a pierdut lupta cu Covid-19

„De Paștele catolic, Mama mea a trecut la cele veșnice. Facebook nu e un loc pentru expunerea marilor dureri, pentru lucrurile care contează cu adevărat. Totuși, vreau să le mulțumesc aici, din partea familiei și a mea, tuturor călugărilor, călugărițelor, preoților și prietenilor care s-au rugat necontenit și tuturor medicilor care au luptat să o salveze pe Mama. Din păcate, astăzi Lucia Iorga a pierdut lupta cu Covid-19. Un om de 65 de ani, cu o sănătate bună, fără comorbidități, care a respectat regulile sanitare și a primit toate tratamentele disponibile.
Mama mea s-a născut la 27 iunie 1955, ca urmașă a vechiului neam al moșnenilor Bărbulești din Poiana-Ialomița, atestat în secolul al XVI-lea, urmașă directă a preotului Radu din secolul al XVIII-lea și a lui Barbu Poppa Radu, moșnean de Poiana și Pisculeasca. A absolvit Liceul “Dimitrie Cantemir” din București și Facultatea de Psihologie a Universității din București. A fost un psiholog pasionat și dedicat, și-a început cariera ca profesor defectolog, a lucrat apoi la ITB, a fost cercetător științific la Institutul de Științe Pedagogice, iar apoi, câteva decenii, psiholog la Ministerul Apărării Naționale, devenind unul dintre cei mai respectați specialiști civili din cadrul Armatei Române. Mii de candidați la cariera militară și la plecarea în misiuni militare internaționale au fost testați psihologic de ea. A conceput noi strategii de selecție și a instruit psihologii din țară. A predat psihologie și pedagogie la Institutul Teologic Romano-Catolic “Sf. Tereza” și la Facultatea de Teologie și Asistență Socială a Universității din București, iar în 2002 a obținut doctoratul în psihologie, teza publicând-o în volumul cu titlul „De la ateism la sfințenie. O abordare psihologică a motivației comportamentului religios”. Către finalul carierei s-a dedicat și psihoterapiei. A scris și publicat zeci de studii științifice. În anul 2004 a devenit Cavaler al Ordinului “Virtutea Militară”.
A fost un om de o mare discreție și sensibilitate, pe care nu l-au ocolit greutățile și tristețile vieții. Cu toate astea, avea un umor molipsitor, iar prezența ei inspira forță, echilibru, siguranță, liniște. Ținea mult la demnitate, la adevăr, la punctualitate, la respectarea cuvântului dat.
Îmi amintesc că eram la grădiniță, aveam vreo 5 ani, și mergeam cu Mama la serbarea de sfârșit de an. Era iarnă, pe jos era polei. Și eu aveam poftă să alunec și să cad. De fapt, nu cădeam, pentru că Mama mă ținea de mână și, la fiecare dintre zecile de alunecări, mă susținea și mă ridica. Lucia Iorga a fost punct de sprijin pentru mii de oameni care și-au intersectat destinele cu ea. A îndrumat, a inspirat, a alinat. Îmi amintesc lungile conversații pe care le aveam în adolescență: Mama știa să fie și o adevărată prietenă.
Sunt mii de amintiri dragi care se învălmășesc acum. Dar știu că mi-o voi aminti întotdeauna râzând. Și am credința că, din lumea mai bună în care s-a mutat, vă rămâne aceeași mână care ne va ocroti, ne va îndruma, ne va inspira. Primește-o, Doamne, la Tine!”, a tranmis Filip Lucian Iorga-Bărbulescu.

Continuarea pe bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img