News Flash:

Infectii cu bacteria Klebsiella la Spitalul Barlad

25 Mai 2016
1972 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai multe cazuri de infectii cu bacteria Klebsiella multirezistenta au fost raportate in ultimele saptamani, la nivelul Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” din Barlad. Multi dintre bolnavi ajung in Sectia de Terapie Intensiva avand deja bacteria bacteria respectiva, insa este luata in calcul si varianta ca pacientii sa fi fost infectati in sectie Multi dintre bolnavi ajung in Sectia de Terapie Intensiva avand deja bacteria bacteria respectiva, insa este posibil ca unii pacinti sa fi luat in sectie bacteria, din cauza faptului ca ventilatoarele nu au tot timpul filtrele necesare.

„Infectiile nosocomiale sunt peste tot, probabil ca greseala mea este ca le-am declarat. Cei care nu declara, nu au. Aceasta este situatia in toate spitalele, nu exista infectii doar la noi, ci in toate spitalele din lumea asta. Noi lucram cu grija fata de pacienti si nu ii lasam de izbeliste. La noi pe sectie se duna un numar mai mare de pacienti care pot veni cu anumite infectii. Se face dezinfectie mai in fiecare zi, o data pe saptamana incercam sa inchidem cate un salon si sa il sterilizam, aparatura este sterilizata, tubulatura este sterilizata, dar eu nu pot sa dau garantia ca pacientii care imi vin mie nu au deja o infectie. In momentul in care se intubeaza, se recolteaza si atunci ies tot felul de trasnai. La noi vin si pacienti cu TBC, vin si pacienti de la neurologie, care sunt in come neurologice si de la medicina interna, vin si din alte spitale”, a declarat dr. Ion Chilinciuc, seful Sectiei Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul spitalului barladean.

In cursul acestei saptamani au fost luate probe specifice pentru a se vedea daca bacteria Klebsiella este prezenta si in ventilatoarele sectiei ATI.

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Vaslui, in luna aprile, cele mai multe infectii nosocomiale din judet au fost inregistrate la Spitalul „Elena Beldiman” din Barlad. Astfel dintr-un total de 29 de infectii intraspitalicesti, 13 au fost raportate de unitatea medicala barladeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041911 (s)