sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Infertilitate din cauze necunoscute – cum se trateaza?

Distribuie:

Publicat:

Când un cuplu nu reușește să obțină o sarcină după un an (sau mai mult) de raporturi sexuale regulate, neprotejate, este evident faptul că vorbim despre un caz de infertilitate. Și că este momentul să se adreseze unui specialist în vederea identificării cauzei, stabilirii diagnosticului corect și a tratamentului în urma căruia partenerii pot deveni părinți. Lucru care poate deveni posibil fie pe cale naturală, fie prin metode de reproducere umană asistată.

Statisticile arată faptul că există un procent de cupluri în cazul cărora medicii nu au identificat cauza infertilității, diagnosticul fiind în astfel de situații de infertilitate din cauze necunoscute.

A trăi cu un diagnostic inexplicabil din punct de vedere medical poate fi o ușurare, dar și un motiv de anxietate. Ușurare pentru că au fost excluse posibile cauze determinate de afecțiuni mai mult sau mai puțin grave, dar și frustrare pentru că nu există o explicație pentru faptul că nu poate fi obținută o sarcină.

Ne spune mai multe despre acest subiect dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img