joi, 25 aprilie, 2024

INFIORATOR! Zece persoane au MURIT la Iasi de la inceputul anului in accidente rutiere GROAZNICE! TOATE puteau fi EVITATE! FOTO

Distribuie:

Publicat:

Mai multe accidente rutiere extrem de grave au avut loc in ultima vreme la Iasi • Cinci morti au rezultat in urma a patru accidente petrecute la un interval extrem de scurt • Viteza, alcoolul si neatentia par sa fie principalii factori care duc spre moarte • Politistii de la rutiera incearca zi de zi sa-i faca pe soferi mai responsabili, insa nu au prea mult succes • Mentalitatea unora nu poate fi schimbata, de aceea au loc astfel de nenorociri

Imagini desprinse parca din filmele de groaza, familii distruse si constiinta incarcata. Cam asa s-ar putea descrie pe scurt accidentele rutiere mortale. La Iasi, din pacate, au loc destul de multe accidente grave.

Chiar daca politistii sunt mai tot timpul pe strazile din judet si incearca sa stopeze numarul accidentelor, nu reusesc sa schimbe mentalitatea soferilor. Este de-a dreptul alarmant faptul ca de la inceputul anului au fost inregistrate opt accidente mortale in care si-au pierdut viata zece oameni.

"Accidentele grave din ultima perioada s-au produs din cauza indisciplinei, fie ca vorbim despre pietoni, biciclisti sau soferi. Au fost accidente produse pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de mers, din cauza consumului de bauturi alcoolice si din cauza indisciplinei in trafic. Actionam cat de mult se poate cu aparatura, radarele din dotare pentru a sanctiona comportamentul inadecvat al soferilor in trafic", a declarat Mihai Soric, seful Serviciului Rutier Iasi. In aproximativ doua saptamani, s-au produs patru accidente rutiere grave in urma carora si-au pierdut viata cinci persoane.

 

Doi soti morti intr-o fractiune de secunda

Luna trecuta, doi soti aveau sa-si piarda viata dupa ce au fost izbiti in plin de tren. Soferul probabil ca nu a observat semnalul semaforului. Astfel, doi soti, ambii in varsta de 58 de ani, au murit pe loc, in urma impactului extrem de violent. Cei doi se aflau intr-un autoturism marca Opel si, din motive inca necunoscute, au trecut pe culoarea rosie a semaforului.

Trenul 1752 care circula pe ruta Suceava-Bucuresti Nord a intrat in plin in autoturism si s-a oprit mai apoi la vreun kilometru distanta. Localnicii spuneau ca nu-si pot explica de ce soferul nu a oprit, atat timp cat semnalele acustice si luminoase erau in functiune. In acelasi loc si-au mai pierdut viata si alti oameni. In urma cu cativa ani, un alt cuplu a murit pe loc, in acelasi mod.

"Aici erau bariere acum cativa ani. De cand au fost scoase, s-au intamplat mai multe nenorociri. Ar trebui ca autoritatile sa faca ceva, sa le monteze din nou", a spus un alt localnic. Violeta si Somnu Raducanu din localitatea Buhusi, judetul Bacau, si-au pierdut viata intr-un mod aparent inexplicabil.

 

De la discoteca la cimitir

Un alt accident rutier grav petrecut in urma cu o saptamana in urma a pus la pamant o familie din Bivolari. Un tanar a murit pe loc dupa ce s-a urcat baut la volan si a pierdut controlul autoturismului.

Duminica trecuta, in jurul orei 4:00, s-a produs un accident rutier extrem de grav in localitatea ieseana Probota. Un tanar de doar 23 de ani a murit pe loc dupa ce masina in care se afla s-a izbit de un stalp si de doi copaci. Un apel la numarul unic de urgente 112 avea sa anunte tragedia. La fata locului au plecat de indata mai multe echipaje medicale si politistii rutieri. A inceput o lupta contra cronometru, iar dupa cateva minute, tanarul in varsta de 23 de ani, pe nume Andrei Vladut Onofrei, a fost scos dintre fiarele contorsionate. Lezinunile pe care le-a suferit in urma impactului au fost incompatibile cu viata, iar medicii au fost nevoiti sa constate decesul.

Trupul neinsufletit al lui Vladut Onofrei a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) pentru necropsie. In urma analizelor, s-a stabil ca tanarul avea o alcoolemie de peste doi la mie. Din pacate, aceste exemple pot continua. Singura solutie pentru evitarea acestor tragedii este relativ simpla. Respectarea legilor!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img