vineri, 19 aprilie, 2024

Inflamația cronică, încercarea corpului de a se vindeca: Ce boli determină organismul să reacționeze excesiv

Distribuie:

Publicat:

Problemele de echilibru, rezistența la insulină și slăbiciunea musculară pot fi semne ale inflamației cronice. Ce alte simptome pot duce cu gândul la această problemă de sănătate?

Inflamația se referă la procesul natural de luptă al organismului împotriva infecțiilor, leziunilor și toxinelor, în încercarea de a se vindeca. Când un element dăunează celulelor, corpul eliberează substanțe chimice care declanșează un răspuns din partea sistemului imunitar. Acest răspuns include eliberarea de anticorpi și proteine, precum și creșterea fluxului de sânge în zona afectată. Întregul proces durează de obicei câteva ore sau câteva zile în cazul inflamației acute.

Așadar, inflamația este un proces normal, care ajută corpul; însă, dacă se cronicizează, are efecte inverse. Inflamația cronică apare când acest răspuns al sistemului imunitar persistă prea mult, lăsând corpul într-o stare de alertă constantă. În timp, inflamația cronică poate avea un impact negativ asupra țesuturilor și organelor, iar unele cercetări sugerează că inflamația cronică ar putea juca, de asemenea, un rol într-o serie de afecțiuni, cum ar fi astmul sau unele cancere, scrie doc.ro. Ce semne îți indică faptul că te confrunți cu o inflamație cronică?

Problemele de echilibru pot fi semne de inflamație cronică

Bolile inflamatorii cronice determină organismul să reacționeze excesiv și, în unele cazuri, să se atace singur. În scleroza multiplă, de exemplu, sistemul imunitar al corpului atacă teaca de mielină. Acest lucru face ca semnalele nervoase să treacă mai greu de la o celulă la alta. Este posibil ca persoana afectată să se simtă amețită sau să se dezechilibreze în timpul mersului.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img