joi, 28 martie, 2024

Influenceri francezi susțin că li s-a propus să discrediteze public vaccinul Pfizer

Distribuie:

Publicat:

Mai mulți vloggeri, influenceri sau staruri YouTube din Franța susțin că li s-au oferit sume de bani pentru a denigra public vaccinul anti-Covid produs de Pfizer, potrivit cotidianului Le Monde. Ei ar fi trebuit să afirme pe canalele lor online că vaccinul are consecințe fatale.

Primul care a dezvăluit informația este vloggerul Leo Grasset, care produce conținut științific. El spune că i s-a oferit o sumă foarte mare de bani pentru a discredita vaccinul Pfizer.

Grasset spune că a fost contactat de o agenție care lucra pentru un client ce a dorit să rămână anonim. I-a cerut să transmită online că vaccinurile anti-Covid sunt nocive, în special cel de la Pfizer și că serurile au provocat cel puțin 1.000 de decese la nivel mondial. Urma să primească și un conținut video pe care să-l folosească în postările sale.

Nu este singurul personaj cunoscut în mediul online care a primit astfel de oferte. Alți doi vloggeri din Franța și unul din Germania susțin că au fost abordați de aceeași agenție.

Potrivit investigației Le Monde, agenția de comunicare Fazze, din Marea Britanie, este în spatele campaniei de denigrare. Compania nu se regăsește totuși în registrele comerciale britanice, iar unul dintre contactele de mesagerie electronică de pe care le-a folosit pentru a contacta vloggerii face trimitere către o rețea de socializare din Rusia. De altfel, șeful agenției pare că este stabilit la Moscova, potrivit Le Monde.

Olivier Verand, ministrul Sănătății din Franța spune că va declanșa o anchetă privind tentativele de dezinformare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img