vineri, 29 martie, 2024

Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui, duminica, 29 iunie

Distribuie:

Publicat:

În contextul informării privind situația generată de răspândirea COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 28 iunie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

106 persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă, 2 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, 24 de persoane au fost izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, o persoana se afla in carantina la data curenta, 173 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (13 persoane internate în spital, decedate 20 de persoane și 140 de persoane externate din spital).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
În ultimele 24 de ore, peste 185 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 58 de polițiști locali au desfășurat 6 misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/carantină ) în cazul a peste 540 de persoane. De asemenea, peste 80 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni actioneaza, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Reamintim faptul că statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt:
Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franta metropolitana ( teritoriul european al Frantei), Germania ( cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.
Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img